A3 Haber

CHP’li Aykut Erdoğdu’dan dikkat çeken ziyaret!

CHP’li Aykut Erdoğdu’dan dikkat çeken ziyaret!

CHP’li Aykut Erdoğdu’dan dikkat çeken ziyaret!
Aralık 13
09:58 2019

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gerici çetelere verdiği destekle bilinen, El Kaide’den “onur” ödülü alan İHH’yi ziyaret etti.

A3 Haber Merkezi |  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gerici çetelere verdiği destekle tanınan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret etti.

Aykut Erdoğdu, kişisel sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bugün İHH Genel Merkezini ziyaret ettim… Özellikle Ortadoğu’da gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler… Ben de bizim önceliklerimizi ve pozisyonumuzu anlattım… Ortadoğu’da süren çatışmaları sonlandırmak amacıyla neler yapılabileceğini konuştuk…”

İHH nedir?

İHH, AKP’nin dış politikalarıyla tam uyum içerisinde hareket etmesi ve Suriye’deki cihatçı yapılanmalara verdiği destekle biliniyor. 2017’de El Kaide bağlantılı Hey’et Tahrir’uş Şam’dan “onur ödülü” alan İHH, İdlib’deki bir diğer büyük cihatçı örgüt olan Ahrar’uş Şam’la da yakın ilişkilere sahip.

Ankara’daki El Kaide davasının bir numaralı sanığı Oğuzhan Gözlemecioğlu 2016 yılında verdiği ifadesinde IŞİD’e yardım ve eleman götürme işinin “İHH tarafından yapılabileceğini” söylemişti. Karanlık ilişkilerle anılan İHH tarafından yapılan yardımların kapsamı ve hangi mevzuatla yapıldığı açıklanmazken, kuruluşun Kızılay yerine tercih ettiği ve şeffaf bir yapıda olmadığı biliniyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER