A3 Haber

Burak Oğuz’un tutuklanmasına HDP’den tepki

Burak Oğuz’un tutuklanmasına HDP’den tepki

Burak Oğuz’un tutuklanmasına HDP’den tepki
Aralık 17
19:43 2019

CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasına ilişkin HDP’den tepki geldi. HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, “AKP-MHP iktidarı, bu kez de CHP’li İzmir-Urla belediyesine yönelik olarak benzer bir uygulamayı devreye sokarak kendisi dışındaki tüm çevrelere gözdağı vermeye çalışmaktadır” dedi.

A3 Haber Merkezi- Urla Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasına tepki gösteren HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, “Kayyum saldırganlığı HDP ile sınırlı kalmayacak” uyarısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, CHP’li İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanması ve HDP’li Varto ve Bulanık belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Halkın iradesine gasp”

İktidarın halkın iradesini gasp etmeye devam ettiğini vurgulayan Kaplan, “19 Ağustos’tan bu yana 28 belediyemize zorbalıkla el koyan, seçilmiş 22 belediye eşbaşkanımızı rehin alarak hapseden bu saldırgan zihniyet, bugün de Muş’ta Bulanık ve Varto ilçeleriyle, Erentepe beldesi belediye eşbaşkanlarımızı gözaltına almıştır. Belediye binalarını sabahın erken saatlerinden itibaren ablukaya alan iktidar, halkın iradesine zorla el koyma ve seçilmişlerini rehin alma haydutluğunu sürdürmektedir” dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, “HDP’li belediyeler üzerinden Kürt’ün seçme ve seçilme hakkına saldırmaya devam edeceğini tekrar tekrar ilan eden AKP-MHP iktidarı, bu kez de CHP’li İzmir-Urla belediyesine yönelik olarak benzer bir uygulamayı devreye sokarak kendisi dışındaki tüm çevrelere gözdağı vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Urla’da çok sorulu ve sorunlu bir tutuklama kararı

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER