A3 Haber

Rus devlet televizyonu Trump’a ‘ajan’ dedi: ‘Ülkeden kaçacak’

Rus devlet televizyonu Trump’a ‘ajan’ dedi: ‘Ülkeden kaçacak’

Rus devlet televizyonu Trump’a ‘ajan’ dedi: ‘Ülkeden kaçacak’
Aralık 17
11:13 2019

Rusyanın devlet kanalı Rossiya 1, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov için “kuklacı” derken, Lavrov’un görüştüğü ABD Başkanı Donald Trump için “ajan” nitelemesinde bulundu.

A3 Dış Haberler | Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump ile oval ofiste bir görüşme gerçekleştirdi.

Rus devlet kanalı Rossiya 1 görüşmeye dair yaptığı haberinde Lavrov için “kuklacı” derken, Trump için “ajan” ifadesini kullandı.

“Rostov’da bir daire daha hazırlayalım mı?”

Programın sunucusu Vladimir Soloviev, eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya’ya sığınmasına atıfta bulunarak, Trump için “Rostav’da bir daire daha hazırlayalım mı?” diye sordu.

Programda Trump ve Lavrov’un verdiği poz için “Trump Lavrov’dan fotoğrafta arkasında durmasını istedi, bu Trump’ın arkasındaki gücü simgeliyor” denildi.

Trump hala Zelenski ile görüşmedi

Rusya’nın Trump’ın hala Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski ile Beyaz Saray’da görüşmemiş olmaması sebebiyle memnun olduğu belirtiliyor.

Trump’a yönelik yürütülen azil soruşturmasında ABD Başkanı’nın Zelenski’den kişisel çıkarları için rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ın soruşturulmasını istediği öne sürülüyor. Trump’ın bu sebeple Ukrayna lideriyle Beyaz Saray’da buluşmaktan kaçındığı düşünülüyor.

Rus devlet televizyonuna göre, Trump’ın görevden alınması beklenmezken, soruşturma ABD-Ukrayna ilişkilerine verdiği zarar sebebiyle önemseniyor.

“Rusya ABD seçimlerine müdahale etti” deniliyordu

Rus devlet televizyonunun Trump için “ajan” nitelemesinde bulunması ABD istihbarat kuruluşlarının başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddiası sebebiyle dikkat çekiyor.

Trump’a “sığınma” öneren ve Trump’ın “ABD’den kaçacağını” söyleyen Rossiya 1 sunucusunun sözleri ABD basınında geniş yer aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER