A3 Haber

Murat Dağı’nda mutlu son: Doğa ve halk kazandı

Murat Dağı’nda mutlu son: Doğa ve halk kazandı

Murat Dağı’nda mutlu son: Doğa ve halk kazandı
Aralık 20
20:09 2019

Kütahya İdare Mahkemesi, Murat Dağı’na altın madeni için verilen ÇED raporunu iptal etti.

Kütahya İdare Mahkemesi, beslediği Büyük Menderes, Gediz, Porsuk ve Banaz nehirlerinin suları yedi kente ulaşan Murat Dağı’nda altın madeni için verilen ÇED raporunu iptal etti.

Yaptığı açıklama ile mahkeme kararını duyuran CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap ÇED olumlu kararının iptaliyle Gediz havzası ve çok önemli su kaynaklarını barındıran Murat Dağı’nın yok olmasına izin verilmediğini belirtti. Kasap şunları söyledi:

“Murat Dağı için mücadelemiz sonuç verdi. Murat Dağı davasında mahkeme ÇED olumlu kararını iptal ederek, Gediz havzası ve çok önemli su kaynaklarını barındıran Murat Dağı’nın yok olmasına izin vermedi. Termik Santrallere filtre takılmamasını ‘veto’ ettirdikten sonra ikinci mücadeleden de zaferle ayrıldık. Karar tüm bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan rapora göre, maden sahası beş yıl süreyle işletilecek, maden sahasında iki açık ocaktan toplam 101 bin ons altın yani yaklaşık 2 bin 800 ton altın çıkarılacaktı.

1. derece deprem bölgesinde bulunan altın madenine “Murat Dağı Yok Olmasın Platformu” oluşturmuş ve protesto gösterileri düzenlenmişti. Sanatçı Şevval Sam da gösterilere bir konserle destek vermişti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER