A3 Haber

Başak Demirtaş, eşini görmek için dünyanın çevresini 13 kez dolaşacak kadar yol kat etti

Başak Demirtaş, eşini görmek için dünyanın çevresini 13 kez dolaşacak kadar yol kat etti

Başak Demirtaş, eşini görmek için dünyanın çevresini 13 kez dolaşacak kadar yol kat etti
Aralık 22
00:39 2019

HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın gözaltına alınıp tutuklanmasının üzerinden üç yılı aşkın bir zaman geçti. Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, “Bu zaman diliminde eşi Başak Demirtaş, tam 162 kez ziyarete gitti. Bir gidiş geliş 3 bin 200 kilometre. Toplamda da 518 bin 400 kilometre yol yaptı. Dünyanın çevresi yaklaşık 40 bin kilometre. Başak Demirtaş, dünyanın etrafını 13 kez dolaşmış oluyor” dedi.

A3 Haber Merkezi- Edirne F Tipi Cezaevi’nde üç yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı minibüsle ziyarete giden ailesi, kaza geçirmişti. Kaza sonucu, araçta bulunan Demirtaş’ın annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş, kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalgı, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen yaralandı.

“Annemin diyalize girmesi an meselesi”

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, kazada yaralanan aile bireylerine ilişkin bilgi verdi. Aygül Demirtaş, “Bu kaza Selahattin Demirtaş’ın sağlık problemi ortaya çıktıktan sonra ilk açık aile görüşüydü. Ailecek kalabalık gittik onun için. Kaza sonucu 6 aile bireyimiz yaralandı. Annemin belinde kırıklar oluştu, babamın göğüs kemiğinde kırık var, kız kardeşimin belinde iki ciddi kırık oluştu kazayla. Başak Demirtaş’ın erkek kardeşinin belinde iki ciddi kırık var. Eniştem ve Başak Demirtaş’ın babasında da kafa travmasına bağlı rahatsızlık gelişti ve onların da kafasında kırıklar mevcut” diye konuştu.

Kaza sonrası insanlarda kalıcı problemler oluştuğunu söyleyen Avukat Aygül Demirtaş, “Kardiyolog olan Süleyman Akkaya, hastalarını muayene etmesi gerekirken çok uzun bir süre evinde yatacak. Hayat konforu hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Kız kardeşim Sadiye Demirtaş Buluttekin öğretmen, uzun bir süre çalışamayacak, hiçbir zaman eski hayat konforuna kavuşamayacak belindeki kırıklar sebebiyle. Annem böbrek yetmezliği çekiyordu. Şu anda kaza nedeniyle yatıyor. Doktorlar ona bel kırığı nedeniyle hareket etmemesini söyledi. Ama böbrek yetmezliği sebebiyle dolaşım problemi yaşayacak ve hareket etmesi gerekiyor. Sırf bu kaza sebebiyle annemin diyalize girmesi an meselesi” diye konuştu.

“Edirne, Diyarbakır’a olabilecek en uzak şehir”

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi de olan Avukat Aygül Demirtaş, “Edirne’ye gidiş sebebimiz Selahattin Demirtaş’ın orada bulunması. Demirtaş’ın yargılandığı dava dosyaları ile Edirne arasında hiçbir bağlantı yok. Demirtaş, Diyarbakır’da toplanan bir soruşturma dosyasıyla tutuklandı. Daha sonra Edirne’ye götürüldü. Soruşturma dosyası güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya götürüldü. Edirne, Diyarbakır’a olabilecek en uzak şehir. Demirtaş’ın bütün ailesi Diyarbakır’da. Bu uzaklık nedeniyle de Edirne yolunda geçirdik kazayı. Başka bir sebebi yok” şeklinde konuştu.

Hemen hemen her hafta Edirne’ye bir kez gittiğini belirten Avukat Aygül Demirtaş, şu bilgileri verdi: “Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın tutuklandığı 4 Kasım 2016’da ilk hafta hariç olmak üzere her hafta görüşüne katıldı. Her hafta görüşe gitmek demek tam 162 kez gidiş gelmek demek. Bir gidiş geliş 3 bin 200 kilometre. Toplamda da 518 bin 400 kilometre yol yaptı. Dünyanın çevresi yaklaşık 40 bin kilometre. Dünyanın etrafını 13 kez dolaşmış oluyor. Böylesi bir kilometre gidip gelme sonucu da kaza riskini çok yükseltiyor. Kaza olma olasılığı da artıyor böyle olunca.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER