A3 Haber

Asgari ücretin yarın açıklanması bekleniyor

Asgari ücretin yarın açıklanması bekleniyor

Asgari ücretin yarın açıklanması bekleniyor
Aralık 25
13:42 2019

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı yarın yapılacak. Saat 14.00’te bir araya gelecek komisyonun, toplantının ardından 2020 yılı için asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık sekiz milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde, 2020 yılı asgari ücretinin belirleme çalışmalarında sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı yarın saat 14.00’te yapılacak.

Toplantıların ilki 2 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda, ikincisi 10 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncüsü 17 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) yapılırken, komisyonun dördüncü toplantısı yine Bakanlıkta gerçekleşecek.

Sendikalar: En az 2 bin 578 TL olmalı

Komisyon toplantısında, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

39 yıl sonra yeniden bir araya gelerek asgari ücret sürecini Hak-İş ve DİSK ile birlikte yürüten Türk-İş, 2 bin 578 liranın altındaki bir rakamı kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Öte  yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) de, dün ve bugün yaptığı açıklamayla 2020 asgari ücretinin 3 bin 200 TL olmasını istedi.

Kulislere göre asgari ücret 2 bin 250 ile 2 bin 300 TL arası

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere yarın açıklanacak 2020 asgari ücreti, 2 bin 250 ile 2 bin 300 TL arasında olacak. Türk-İş’in önerilen rakama şerh koyacağı bilgisini de içeren kulislere göre, bakanlık ile TİSK heyeti oyları ile önerinin kabul edileceği ve 2020 asgari ücret rakamının açıklanacağı belirtiliyor.

İşçi sendikalarının tepkisini toplayacak düşük asgari ücret miktarı açıklanmasının ardından, kamuoyu tepkisinin ölçüleceği ve bir kaç gün sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak bir ‘jest’ ile 2 bin 400 TL civarına çekileceği de kulislere yansıyan bilgiler arasında.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER