A3 Haber

Çavuşoğlu’ndan CHP Genel Merkezi’ne ‘tezkere’ ziyareti

Çavuşoğlu’ndan CHP Genel Merkezi’ne ‘tezkere’ ziyareti

Çavuşoğlu’ndan CHP Genel Merkezi’ne ‘tezkere’ ziyareti
Aralık 30
13:25 2019

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefet partilerini Libya tezkeresine ikna etmek için tura çıktı. Bakan Çavuşoğlu’nun bugünkü durağı daha önce Libya tezkeresine “hayır” diyeceklerini açıklayan CHP oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi’ne Libya’ya tezkeresini görüşmek için ziyarette bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan Bakan Çavuşoğlu, Libya’ya tezkere asker göndermek için destek isteyecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatların ardından Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti talep ederse bölgeye asker gönderilebileceğini söylemişti.

Libya destek talep etti Erdoğan tezkere Meclis’e gelecek dedi

Trablus kısa süre sonra Ankara’dan resmi olarak asker talebinde bulundu. Bunun üzerine Cumurbaşkanı Erdoğan, Meclis açıldığında Libya’ya asker göndermek için tezkereyi gündeme alacaklarını belirtti. Erdoğan, “Davet edildiğimiz yere gideriz, şu anda da böyle bir davet olduğu üzere icabet ederiz. Çünkü bizim kardeşlik bağlarımız çok farklı. İnşallah Meclis açılır açılmaz asker gönderme tezkeresini Meclis’e sunacağız” demişti.

Kılıçdaroğlu: Tezkereye hayır diyeceğiz

Bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesine “hayır” diyeceklerini belirtirken, “Askerlerimizin şehit olmasını, kanlarının Libya çöllerine akmasını doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum. Yazıktır günahtır bu memlekete. Bu dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirir. Vicdanı olan herkes bunu görmeli” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER