A3 Haber

İzmir’de çatışma: İki suçsuz insan arada kalarak yaşamını yitirdi!

İzmir’de çatışma: İki suçsuz insan arada kalarak yaşamını yitirdi!

İzmir’de çatışma: İki suçsuz insan arada kalarak yaşamını yitirdi!
Ocak 02
01:52 2020

İzmir Karabağlar’da silahlı çatışma yaşandı. Silahlı çatışmanın ortasında kalan, bir restoranın motosikletli kuryesi Sadullah Serkan Kara ile tesadüf üzeri yoldan geçen otomobil sürücüsü Lokman Çakır yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı İnönü Caddesi’nde yol kenarında pusu kuran silahlı bir grup ile yoldan geçen otomobilin içerisindeki grup arasında silahlı çatışma yaşandı.

İnönü Caddesi üzerinde saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda, kimlikleri henüz belirlenemeyen bir grup, cadde üzerinde pusu kurarak bir otomobili beklemeye başladı. Bekledikleri beyaz renkli otomobili gören grup, kurşun yağdırdı. Saldırıya uğrayan otomobilin sürücüsü hızını arttırarak bölgeden uzaklaşırken, otomobilin içinden de karşı ateş açıldı. Otomobilin uzaklaşmasının ardından, pusu kuran silahlı grup da hızla olay yerinden kaçtı.

İki günahsız kişi yaşamını yitirdi

Sadullah Serkan Kara

Tesadüfen cadde üzerinden geçen bir restoranın motorlu kuryesi olan 32 yaşındaki Sadullah Serkan Kara ile, yine İnönü Caddesi’nden geçmekte olan başka bir otomobilin sürücüsü 40 yaşındaki Lokman Çakır, çapraz ateşte kalarak ağır yaralandı.

Bölgeye gelen polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Ambulansa alınan Çakır ve Kara, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çakır ve Kara’nın bedenleri, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis inceleme başlattı

Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Çevredeki iş yerleri ile MOBESE kameralarından görüntüleri toplayan polis ekipleri, silahlı çatışmaya giren şüphelileri belirlemeye başladı.

Silahlı çatışma bir iş yerinin de güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, caddede bekleyen grup, ara sokaktan beyaz renkli bir otomobil çıkınca ateş etmeye başlıyor. Motorlu kurye Sadullah Serkan Kara’nın ise aynı sokaktan çıktığı görüntülendi.

Dokuz kişi gözaltına alındı

Çevredeki iş yerlerine ve dükkanlara çok sayıda kurşunun isabet ettiği silahlı çatışmayla ilgili olarak dokuz kişi gözaltına alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonlarda olayda kullanılan silahlar da ele geçirildi. Gözaltına alınanlar emniyette sorguya alınırken, operasyonların devamının geleceği bildirildi.

Çatışmanın ‘çete’ nitelikli iki suç grubu arasında yaşandığı iddia edilirken, ölenlerden birisinin de gruplardan birine mensup olduğu iddia edildi.

Polisin yürüttüğü inceleme ve araştırma devam ediyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER