A3 Haber

İzmir’deki silahlı çatışmanın sebebi, uyuşturucu çetelerinin rantı: 12 gözaltı

İzmir’deki silahlı çatışmanın sebebi, uyuşturucu çetelerinin rantı: 12 gözaltı

İzmir’deki silahlı çatışmanın sebebi, uyuşturucu çetelerinin rantı: 12 gözaltı
Ocak 03
12:43 2020

İzmir Karabağlar’da, yol kenarında pusu kuran silahlı grup ile yoldan geçen otomobilin içerisindeki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın, iki uyuşturucu çetesi arasındaki rant anlaşmazlığı sebebiyle meydana geldiği öğrenildi. Tesadüfen yoldan geçen motosikletli kurye Sadullah Serkan Kara ile başka bir otomobilin sürücüsü olan Lokman Çakır’ın yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili gözaltına alınanların sayısı, 12’ye çıktı.

A3 Haber Merkezi- İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı İnönü Caddesi’nde yol kenarında pusu kuran silahlı bir grup ile yoldan geçen otomobilin içerisindeki grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olay, geçen gece saatlerinde yaşandı.

Lokman Çakır

İnönü Caddesi üzerinde önceki gece saatlerinde meydana gelen olayda, bir grup, cadde üzerinde pusu kurarak bir otomobili beklemeye başladı. Bekledikleri beyaz renkli otomobili gören grup, kurşun yağdırdı. Saldırıya uğrayan otomobilin sürücüsü hızını arttırarak bölgeden uzaklaşırken, otomobilin içinden de karşı ateş açıldı. Otomobilin uzaklaşmasının ardından, pusu kuran silahlı grup da hızla olay yerinden kaçtı.

İki günahsız kişi yaşamını yitirdi

Sadullah Serkan Kara

Tesadüfen cadde üzerinden geçen bir restoranın motorlu kuryesi olan 32 yaşındaki Sadullah Serkan Kara ile, yine İnönü Caddesi’nden geçmekte olan başka bir otomobilin sürücüsü 40 yaşındaki Lokman Çakır, çapraz ateşte kaldı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Çakır ve Kara dün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Gözaltı sayısı 12’ye yükseldi

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bölgede bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları tek tek izlenirken, şüpheliler de tespit edildi.

Yapılan operasyonla dün dokuz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde çatışmanın uyuşturucu satışı anlaşmazlığı yüzünden çıktığı belirlendi. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, bu sabah olayla bağlantısı oldukları belirlenen üç şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, soruşturmanın devam edeceği ve gözaltıların artacağı gelen bilgiler arasında.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER