A3 Haber

İntiharlar durmuyor: Biri üniversite öğrencisi üç kişi daha intihar etti!

İntiharlar durmuyor: Biri üniversite öğrencisi üç kişi daha intihar etti!

İntiharlar durmuyor: Biri üniversite öğrencisi üç kişi daha intihar etti!
Ocak 05
21:28 2020

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin ardından biri üniversite öğrencisi üç kişi daha intihar etti.

A3 Haber Merkezi- İntihar eden İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Sibel Ünli’nin “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” sözleri sosyal medyanın birinci sırasından düşmezken, biri üniversite öğrencisi iki kişi daha intihar etti.

Ekonomik kriz, yaşam pahalılığı, ekonomik zorluk ve işsizlik gibi bir çok etken sonucu intihar eden kişi sayısı her gün artıyor. Verilere göre 2018 yılında 3 bin 161 kişi intihar etmişti. Sadece bugün üç kişi intihar etti.

Bolu’da yaşayan ailesinin yanına gelen, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Nazlıcan G., göğsüne dayadığı, babasına ait tabancayı ateşleyip, yaşamına son verdi. İzzet Baysal Mahallesi Eser Sokak’ta bulunan üç katlı apartmanın en üst katındaki dairede yaşanan olayda, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan Nazlıcan G., Bolu’da ailesinin yaşadığı eve geldi.

Genç kadın, evde annesi ve kız kardeşinin olduğu sırada odasına geçerek, göğsüne dayadığı silahı ateşledi. Sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, Nazlıcan G.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekipleri ise yaptıkları olay yeri incelemesinde genç kadının intihar ettiğini tespit etti. Silahın, Nazlıcan G.’nin müteahhit babasına ait olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, genç kadının cansız bedeni, cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından otopsi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na gönderildi.

Beş katlı binanın terasından atlayarak intihar etti

Antalya Finike’de de, bir kişi beş katlı binanın terasından atlayarak intihar etti. Ağır yaralanan kimliği belirsiz kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İntihar eden kişinin, yakın zamanda bileklerini keserek, yaşamına son vermek istediği de öğrenildi.

Yeni Mahalle 524 Sokak’ta bulunan beş katlı binada yaşanan olayda, Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen ve ismi açıklanmayan erkek, iddiaya göre, önceden tanıdığı kişiyi ziyaret için geldiği en üst katta terasa çıkıp, kendisini boşluğa bıraktı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı kişi, ağır yaralı götürüldüğü Finike Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı. Olayın ardından yapılan incelemede, intihar eden kişinin üzerinden sadece anahtar çıktığı, kimlik ya da cep telefonu bulunmadığı belirtildi. Finike’de yaşamadığı belirtilen kişinin, beş katlı binanın terasından atlamadan önce de yakın zamanda bileklerini kesip, intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Yılbaşı gecesi girişimde bulunmuştu, bu kez intihar etti

Bursa’da, 27 yaşındaki Ahmet Can, inşaat halindeki binanın 14’üncü katından atlayarak intihar etti. Ahmet Can’ın yılbaşı gecesinde, yeni yılın ilk saatlerinde de intihar girişiminde bulunduğu ve polis tarafından ikna edilerek intihardan vazgeçtiği öğrenildi.

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi 5’inci Kiraz Sokak’ta meydana geldi. Kükürtlü Mahallesi’ndeki bir inşaatın 14’üncü katında bir kişinin dolaştığını gören mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, olay yerine geldiklerinde Ahmet Can’ı yerde hareketsiz yatarken gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ahmet Can’ın yaşamını yitirdiğini kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Bir doktor intiharı daha!

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER