A3 Haber

CHP’li milletvekilinden ‘Libya’ tepkisi: İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere

CHP’li milletvekilinden ‘Libya’ tepkisi: İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere

CHP’li milletvekilinden ‘Libya’ tepkisi: İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere
Ocak 06
18:17 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’ya asker göndermeye başlandığını açıklarken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır , tezkereyi eleştirerek, “İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Libya tezkeresinin kabul edilmesinin ardından Libya’ya asker göndermenin başladığı açıklanırken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, “İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere!” dedi.

“Şimdi Suriye’nin halini görüyor”

ANKA’nın haberine göre Başarır şunları söyledi:

“Çok yakında Suriye karıştığında, oraya girme, taraf olma dediğimiz zaman bizi dinlemeyen Cumhurbaşkanı şimdi Suriye’nin halini görüyor. Benim ülkemde de 5 milyon Suriyeli var. Şimdi de Libya’ya karışıyor. Taraf oluyor beyefendi! Neden tezkere? İlla da tezkere diyorsan Bilal’i yolla askere! Bana vatan – millet dersi veriyor beyefendi! Şimdi de Libya’yı karıştıracak. Oradan da 1 milyon da Libyalı getirecek. Kendisine seçmen getireceğini düşünüyorum artık bu adamın. Suriyelileri getiriyor, Afganlar geliyor, Libyalılar geliyor… Ülkenin sosyolojik yapısını değiştiriyor. Neden? O koltukta otursun da ne olursa olsun.”

“Bu ülkenin ekmek kadar adalete ihtiyacı var”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in “FETÖ’den beraat ettiğini” hatırlatan CHP’li vekil Ali Mahir Başarır şöyle devam etti:

“Bu ülkenin insanının ekmek kadar, aş kadar adalete ihtiyacı var. Bu köylerde görev yapmış öğretmenler, sadece koltuğunun altına Zaman gazetesi aldığı için yıllarca hapis cezası alıyor ama hakkında 3 klasör delil olan Bülent Arınç’ın damadı hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı veriliyor. Neden bu vatanın evlatları için deliller yeterli de Bülent Arıç’ın damadı için deliller yetersiz? Biri bunu bana söyleyebilir mi!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER