A3 Haber

Atlas Global darboğazdan çıkamıyor: Avrupa uçuşları için kritik karar

Atlas Global darboğazdan çıkamıyor: Avrupa uçuşları için kritik karar

Atlas Global darboğazdan çıkamıyor: Avrupa uçuşları için kritik karar
Ocak 08
18:21 2020

Ekonomik gerekçelerle daha önce seferlerine ara veren Atlas Global Havayolları, şimdi de Avrupa uçuşlarına mart ayı başına kadar ara verdi.

Ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara veren Atlas Global Havayolları, Avrupa uçuşlarına mart ayı başına kadar ara verdi. Şirket Avrupa’da Londra, Amsterdam ve Paris olmak üzere üç noktaya direkt uçuş yapıyordu.

Atlas Global Havayolları, Avrupa uçuşlarının durdurulmasına gerekçe olarak havacılık sektörü için düşük sezon olarak nitelendirilen bu dönemdeki talep azlığını gösterdi.

Avrupa seferlerinin yaz sezonunun başlayacağı şubat sonu-mart ayı başında yeniden başlayacağı kaydedildi. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre 2020 yaz sezonu için tarih 31 Mart – 28 Ekim tarihleri arasında belirlendi.

Ücret iadesi yapıldı

Yurtiçi uçuşlarına devam eden şirket, azalan talep nedeniyle iç seferlerdeki tarife sayısını düşürdü. Konuyla ilgili olarak yolculara bilgilendirme ve ücret iadesi yapıldığı aktarıldı.

Uçuşları durdurmuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’a ait olan havayolu şirketi Atlas Global 26 Kasım 2019 – 21 Aralık 2019 tarihleri arasında “ekonomik yük” nedeniyle operasyonlarına ara verdiklerini duyurmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER