A3 Haber

İran: ABD’nin bölgedeki bacağını keseceğiz

İran: ABD’nin bölgedeki bacağını keseceğiz

İran: ABD’nin bölgedeki bacağını keseceğiz
Ocak 08
12:56 2020

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD üslerine düzenlenen saldırı için “meşru müdafaa” değerlendirmesi yaparken; Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “Amerika Süleymani’nin elini kesmiş olabilir ama İran Amerika’nın bölgedeki bacağını keserek buna yanıt verecek” ifadelerini kullandı.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesine misilleme olarak ABD’nin Irak’taki üslerini vuran İran’dan peş peşe açıklamalar geliyor.

Ruhani: ABD’nin bacağını keseceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’ye sert bir mesaj vererek, “Amerika, Süleymani’nin elini kesmiş olabilir ama İran da Amerika’nın bölgedeki bacağını keserek buna yanıt verecek” ifadelerini kullandı.

Zarif’ten “meşru müdafaa” açıklaması

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada saldırının “meşru müdafaa” kapsamında ve “orantılı” olduğunu belirtti. Zarif, “ABD bunu illüzyonlara dayanarak değerlendirmekten kaçınmalıdır” dedi.

Zarif, savaş istemediklerini ancak saldırılara karşı kendilerini koruyacaklarını da ekledi.

İran Genelkurmay Başkanı: Daha ezici bir karşılık vereceğiz

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri de, “ABD’nin her türlü yeni adımına daha ezici ve kesin bir karşılık vereceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bakıri, hava saldırısı için “Süleymani’nin öldürülmesine karşılık İran silahlı kuvvetlerinin gücünün küçük bir göstergesi” değerlendirmesi yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER