A3 Haber

Eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkındaki idam cezası kaldırıldı

Eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkındaki idam cezası kaldırıldı

Ocak 13
16:44 2020

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkında vatana ihanet suçundan verilen idam cezası adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Pakistan’ın eski cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkında verilen idam cezası yüksek mahkeme tarafından kaldırıldı. İdam kararını bozan Yüksek Mahkeme, Müşerref’in adil yargılanmadığına, Müşerref için özel mahkeme kurulmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Pakistan’ın doğusundaki Lahor’da bulunan yüksek mahkeme, bugün verdiği kararda Müşerref hakkında verilen idam cezasını “yasadışı” diye niteledi.

“Yasadışıydı ilan edildi”

Hükümeti temsil eden soruşturma savcısı İştihak Han, AFP’ye yaptığı açıklamada “Yapılan suç duyurusu, mahkemenin oluşumu ve soruşturma ekibinin seçimi yasadışıydı ve bu ilan edildi” dedi. Savcı Han, Pervez Müşerref için “O şimdi özgür. Hakkında artık hiçbir suçlama bulunmuyor” dedi.

Ne olmuştu?

Pervez Müşerref, 2007’de görev süresinin uzatılması isteğine karşı çıkılmasının ardından anayasayı askıya almış ve olağanüstü hal ilan etmişti. Bir yıl sonra, meclise görevden alınması için sunulan tasarının ardından istifa eden Müşerref hakkında, 2013’te anayasayı ihlal ve vatana ihanet suçundan dava açılmıştı.

Bu tarihten beri sürekli yeniden görülen ve ertelenen dava 17 Aralık 2019’da sonuçlanmış ve Müşerref idam cezasına çarptırılmıştı. Eski Cumhurbaşkanının avukatları 27 Aralık’ta karara itiraz etmiş ve itiraz 9 Ocak’ta görüşülmeye başlanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER