A3 Haber

Sezai Temelli: Gündemlerinde ‘Kanal Çanakkale’ var

Sezai Temelli: Gündemlerinde ‘Kanal Çanakkale’ var

Sezai Temelli: Gündemlerinde ‘Kanal Çanakkale’ var
Ocak 14
15:08 2020

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kanal İstanbul projesiyle ekolojik bir yıkım oluşacağını belirterek, “Saros körfezi ile Gelibolu yarımadası üzerinden de bir kanal çalışması başlatmışlar. Bunu saklıyorlar. Hani Çanakkale köprüsü yapıyorlar ya. Bir de Kanal Çanakkale gündemlerinde var” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

Kanal İstanbul projesine değinen Temelli, “Ekolojik yıkımın farkında değiller. Diplomasi bilemedikleri gibi ekoloji, onu da bilmiyorlar. Bildikleri tek şey inşaat. İnşaat yapmak. Dolayısıyla, sanki bir bilgisayar oyunu. Oturmuşlar çıkmışlar oradan bir kanal geçirecekler. Ve bunu öyle bir anlatıyor ki bütün bilim insanlarının tezlerini yok sayıyorlar. Marmara ölür, ölmez. Risk daha da artar, olmaz” dedi.

“En temel mesele ekolojik yıkım”

Kanal İstanbul’un ÇED raporundaki ‘Kanal Çanakkale’ önerisine de değinen Temelli, “Fakat bunlar o kadar uyanıklar ki, bu arada bu Montrö meselesini de halletmek için, Saros körfezi ile Gelibolu yarımadası üzerinden de bir kanal çalışması başlatmışlar. Bunu saklıyorlar. Hani Çanakkale köprüsü yapıyorlar ya. Bir de Kanal Çanakkale gündemlerinde var. Neden? Çünkü biliyorlar ki Kanal İstanbul açılırsa Montrö kalıcı olur. Önlem alıyorlar. Hepsi uyanık bunların. Ama esas en temel mesele ekolojik yıkımdır. Ve bu sadece bölgesel anlamda da sınırlı kalmayacaktır. Küresel iklim krizine çok daha büyük zararlar, olumsuz katkılar, etkiler yaratacaktır” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER