A3 Haber

Karamollaoğlu: Dünyada doğalgaz fiyatları düşerken bizde niye artıyor?

Karamollaoğlu: Dünyada doğalgaz fiyatları düşerken bizde niye artıyor?

Karamollaoğlu: Dünyada doğalgaz fiyatları düşerken bizde niye artıyor?
Ocak 22
15:32 2020

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son günlerde vatandaşlar tarafından gündeme getirilen yüksek doğalgaz faturaları ile ilgili “Bütün dünyada doğalgaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor?Bunun bir tane sebebi var; bütçeyi denkleştiremedi arkadaşlar” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, son günlerde vatandaşlar tarafından gündeme getirilen yüksek doğalgaz faturaları ile ilgili “Bütün dünyada doğalgaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor” diye sorarak şunları söyledi:

“Geçen senelerde 300-400 lira olan faturalar bu sene 500-600 hatta 700 liralara çıktı. İnsanlar sosyal medyadan faturalarını birbirlerine gönderiyorlar. Doğalgaz faturaları aldı başını gidiyor. Dünyada son bir yılda doğalgaz fiyatları yüzde 50’den fazla düşerken her ne hikmetse Türkiye’de devreye bir şeyler giriyor, yüzde 50 artıyor. Bunun cevabını bugünkü hükümetin vermesi icap eder. Bu nasıl bir mantık? Bütün dünyada doğalgaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor? Bunun bir tane sebebi var; bütçeyi denkleştiremedi arkadaşlar. Denk bütçe yapma imkanını bulamıyorlar. Çünkü aldıkları borçların hem borç taksitlerini hem de faizlerini ödemeye mecburlar. Bundan dolayı da sadece vergi, zam. Başka bir şey bilmiyorlar. Çünkü bugüne kadar aldıkları paraları har vurup harman savurmuş sadece ve sadece gösterişe tahsis etmişler. Yıllardır söylüyoruz, asfalt ve beton karın doyurmaz! Hala anlayamadılar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER