A3 Haber

Bakan Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısını açıkladı

Bakan Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısını açıkladı

Bakan Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısını açıkladı
Şubat 02
17:47 2020

Bakan Kurum, Elazığ’da depremde yıkılan ve hasar gören bina sayısı hakkında açıklamalarda bulunurken acil yıkılması gereken bina sayısının 3 bin 200 olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Elazığ’da depremde yıkılan ve hasar gören bina sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Yemişli bölgesinde inceleme yapan Kurum, depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bakan Kurum, bunu özelikle eski yapılarda yoğunluklu olarak görüldüğünü belirtirken, “Bugün itibariyle Elazığ ilimizde 93 yıkık binamız mevcut, 2 bin 785 ağır hasarlı binamız mevcut. Bu 9 bin 410 bağımsız bölüme geliyor. Yine bin 675 orta hasarlı binamız var. Burada da yaklaşık 12 bin bağımsız bölüm var. 323 de acil yıkılacak binamız var. Acil yıkılacak binalarda bağımsız bölüm sayısı yaklaşık bin 200 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900’e ulaşmış durumda. 3 gün içinde Elazığ’ın yüzde 90’ını görmüş, neticeyi ve tespiti almış olacağız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER