A3 Haber

Soylu: Van’daki çığda vefat eden sayımız toplam 33

Soylu: Van’daki çığda vefat eden sayımız toplam 33

Soylu: Van’daki çığda vefat eden sayımız toplam 33
Şubat 05
13:52 2020

Van’da dün akşam beş kişinin yaşamını yitirdiği ilk çığın ardından, ikinci bir çığ felaketi daha yaşandı. Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği açıklanıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray’da çığın altında kalan minibüsteki iki kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştüğünü söyledi.

Başkan Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Soylu’dan Bahçesaray’daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Öte yandan Bilmez ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada 25 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Bahçesaray Belediye Başkanı, 8 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki iki kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü.

“Yeni kurtarma ekibi sevk edildi”

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “arama çalışmalarına katılan kurtarma ekibinin üzerine çığ düştü, çığ altında kalanlar var. Bölgeye yeni kurtarma ekipleri sevk edildi” dedi.

Bilmez, çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişinin kurtarılarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

“Çalışmalara katılanlar çığ altında kaldı”

AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar da çığ altında kalan AFAD personelinin kendi imkanlarıyla çıktığını ancak  çalışmalara katılan vatandaşların çığ altında kaldığını söyledi.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüşerek, Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ hadisesi ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Erdoğan’ın başdanışmanı da çığ altında kaldı

Bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın da çığ altında kaldığı açıklandı.

Orhan’ın yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30 kişiye ulaşıldı, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD yetkilileri bölgeye gönderildi. Çalışmalarla ilgili bilgi verilecek.”

Ölenler arasında jandamalar var

Van Valisi Bilmez, ikinci çığ olayında 12 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bilmez, çığ felaketine dair açıklamasında 8’i jandarma, 3’ü güvenlik korucusu, 1’i itfaiye eri olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Soylu: Vefat eden sayımız 33

Çığ felaketinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Üst üste 2 çığ felaketi hem hepimizi üzdü. Hem de acı kayıplarımız oldu. Adli Tıp’a giden vefat eden sayısı 33 oldu. Öğleden itibaren Adli Tıp’a giden sayısını sürekli vermeye çalışıyoruz. Dün de 5 kaybımız olmuştu. 2 vatandaşımız çığ altında kalmıştı. Bugün onlar için de kurtarma söz konusuydu. Gece eksi 24’e kadar ulaşan bir hava soğuk var. Yol o noktaya kadar, o noktada da açık. Çığ dediğimiz birden kar birikmesi ve ardından oluşan olay. Tabii orada çalışma yapılırken en büyük hasarı alanlar yolda ve ateşin başında bekleyenler. Aşağıda derede kurtarma çalışması yapanlar (dönüşmeli oluyor) Çığ oraya gelene kadar etkisini kaybetti.  Bütün yaptığımız değerlendirme, aldığımız bilgilerde esas itibariyle aşağıda çalışma yapanlardan çok büyük bir yaralanma ve kayıp söz konusu değil. Araçları, büyük iş makinelerini de kağıt parçası gibi savurup atıyor” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER