A3 Haber

Serakib’i geri alan Suriye ordusu İdlib’in kuzeyine ilerlemeye başladı

Serakib’i geri alan Suriye ordusu İdlib’in kuzeyine ilerlemeye başladı

Serakib’i geri alan Suriye ordusu İdlib’in kuzeyine ilerlemeye başladı
Şubat 07
09:36 2020

Suriye ordusu Serakib kasabasını geri aldıktan sonra İdlib’in kuzeyinde ilerlemeye başladı. Sıradaki hedefin Eriha ve Taftanaz olduğu bildiriliyor.

A3 Dış Haberler | İdlib’in Serakib kasabasını geri alan Suriye ordusu, kuzeye doğru ilerleyerek Eriha ve Taftanaz’ı kontrol altına almayı planlıyor.

Ordunun Taftanaz’a giden yolda konum aldığı, yol üzerindeki cihatçılarla çatışmaya girilmeye başlandığı aktarılıyor.

Taftanaz cihatçıların üssü

Suriyeli askerlerin Eriha’daki cihatçıları hedef aldıkları da bildiriliyor. Eriha kasabası, 2015 yazında kaybedilmişti.

Taftanaz ise 2012’en beri cihatçılar tarafından üs olarak kullanılıyor. Taftanaz’ın İdlib’in büyük bölümünü kontrol eden El Kaide bağlantılı Hey’et Tahrir’uş Şam’ın elinde olduğu biliniyor.

Rusya: Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmedi

Rossiyskaya Gazeta’ya konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin İdlib’le ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Lavrov, “İlk olarak silahlı muhalifleri, şimdiki adı Hey’et Tahrir’uş Şam olan Nusra Cephesi teröristlerinden ayırmayı başaramadılar. İkincisi İdlib’de gerilimi azaltma bölgelerinde yaratılan tehditleri bitiremediler” dedi.

Rusya’nın İdlib sorununu “tek başına çözemeyeceğini” söyleyen Lavrov, Rusya’nın Hmeymim Üssü’nün henüz yeni saldırıya uğradığını da hatırlatarak, İdlib’de yaşananlardan etkilendiklerini ifade etti.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER