A3 Haber

Rusya ve Suriye’den ortak İdlib açıklaması

Rusya ve Suriye’den ortak İdlib açıklaması

Rusya ve Suriye’den ortak İdlib açıklaması
Şubat 12
10:45 2020

Rusya ve Suriye İdlib’le ilgili ortak açıklama yaparak cihatçıların saldırıları sebebiyle yalnızca Ocak ayında 150 Suriyeli sivilin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev ve Suriye Şehircilik ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf ortak açıklama yaptı.

Rusya ve Suriye tarafından yapılan ortak açıklamada cihatçıların saldırıları sebebiyle yaşanan sivil ölümlerine dikkat çekildi.

Yalnızca bir ayda 150 sivil yaşamını yitirdi

Sputnik’in haberine göre Mizintsev ve Mahluf’un imzaladığı açıklamada, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde durum hâlâ çok zor. Bölgede militanların terör eylemleri nedeniyle insani bir felaket yaşanması riski yüksek. Heyet Tahrir’uş Şam ve onunla bağlantılı oluşumların eylemlerini arttırması Rusya ve Suriye’nin bölgedeki gerginliği düşürmeye yönelik çabalarına engel oldu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, cihatçıların saldırıları sonucunda yalnızca Ocak ayında İdlib’de 150’den fazla Suriyeli sivil yaşamını yitirdi.

Rusya-Türkiye görüşmesinden sonuç çıkmamıştı

Rusya’dan Türkiye’ye gelen bir heyet, İdlib’de Suriye ordusuyla TSK arasındaki çatışmaları ve olası siyasi çözümleri görüşmüştü.

Görüşmelerden sonuç alınamazken, iki tarafın da geri adım atmadığı açıklandı.

Görüşmede Türkiye Rusya’dan Suriye ordusunun Soçi’de karar verilen sınırlara geri dönmesini istemişti. Rusya’yla bölgedeki El Kaide varlığı sebebiyle mevcut operasyonların Soçi mutabakatına uygun olduğunu belirterek bu talebe karşı çıktı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Soçi’de kabul ettiği sorumlulukları yerine getirmediğini söyleyerek, Rusya’nın İdlib harekatına desteğini açıklamıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER