A3 Haber

Grup Yorum davasında tutukluğa devam kararı

Grup Yorum davasında tutukluğa devam kararı

Grup Yorum davasında tutukluğa devam kararı
Şubat 14
16:03 2020

Grup Yorum davasında Barış Yüksel adli kontrol şartı ile tahliye edilirken İbrahim Gökçek dahil tüm Grup Yorum üyelerinin tutukluluğuna devam kararı verildi.

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davada, mahkeme heyeti, Barış Yüksel’e adli kontrol şartı ile tahliye ederek, İbrahim Gökçek dahil diğer tüm tutuklu Grup Yorum üyelerinin tutukluluk halininin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise Silivri’de görülmek üzere 26-27 Mart 2020 tarihine erteledi.

Gazete Yolculuk’un haberine göre konserleri yasaklanan, birçok üyesi “terör listeleri” ile aranan ya da  tutuklu bulunan; bu baskıların kaldırılması talebiyle de iki üyesi ölüm orucunda olan Grup Yorum’un yargılandığı davanın duruşması bugün İstanbul Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Pınar aydınlar, Grup Munzur, Temel Demirer, Orhan Aydın ve HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm davayı izlemeye gelenler arasındaydı.

Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşma öncesi adliye önünde bir açıklama da yapıldı. Açıklamada, “Türkülerini daha özgürce söylemek için direniyorlar. 10 defa çalışma yürüttüğümüz kültür merkezi basıldı, enstrümanlarımız kırıldı, arkadaşlarımız vur emri ile arandı, konserlerimiz yasaklanır hale geldi, hakkımızda birden fazla dosya açıldı. Bugünün Türkiye’sinde misyonumuzu biliyoruz. Bizler halk için sanat anlayışımızla onurlu bir namusun simgesiyiz. Kavganın tam ortasında olmaktan geri durmuyoruz. Göstermelik delillerle İbrahim, Helin tutsak edildi” denildi.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER