A3 Haber

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov: Ülkelerimizin birbirilerine ihtiyacı var

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov: Ülkelerimizin birbirilerine ihtiyacı var

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov: Ülkelerimizin birbirilerine ihtiyacı var
Şubat 16
22:25 2020

Büyükelçi Aleksey Yerhov Rus Zvezda televizyonuna verdiği röportajda Türk-Rus ilişkilerine değindi. Yerhov, öfke dolu söylemlerin Türk-Rus ilişkilerinin tüm yapısının tehdit altında kalmasına yol açabileceği uyarısında bulunurken, “İki ülkenin birbirine ihtitacı var”dedi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, öfke, nefret, düşmanlık duygularını kışkırtan bu tür söylemlerin yarattığı atmosferin Türk-Rus ilişkilerinin tüm yapısının tehdit altında kalmasına yol açabileceği konusunda uyardı. Yerhov, iki ülkenin birbirine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus Zvezda televizyonuna verdiği demeçte, “Tehditler konusunda daha önce yeterince konuşmuştuk, hatta en tiksindirici olanları yayınlamıştık. Dün akşam ve bu sabah en don düşenlerin arasında, ‘Askerlerinizin kafataslarından gökdelenler dikeceğiz’ ve ‘Akıttığınız her damla kan için bedel ödeyeceksiniz’ gibi ifadeler var. Ancak Rusya’nın dış temsilcilikleri ve genel olarak Rusya çevresindeki güvenlik konusu ile ilgili medya alanının son zamanlarda önemli ölçüde temizlendiğini hissediyoruz. Bunun kamunun konuya gösterdiği ilginin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Bunu yapanlara minnettarız, bu önemli” dedi.

Çok iyi bir şekilde korunduğu için kendisi için fazla endişe duymadığını belirten Yerhov, sağlanan koruma için Türk makamlarına da teşekkür etti.

 “Türk-Rus ilişkilerinin tüm yapısının tehdit altında kalmasına yol açabilir”

Rus diplomat, Rusya’nın tüm dış temsilcilik çalışanlarının korunmasının ve Türkiye’de sürekli olarak yaşayan Rusya vatandaşlarının tecrit edilmesinin mümkün olmadığı için olup bitenlerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı:

“Bu konularda aşırı dikkat ve aşırı titizlik gerekli, halkların arasında öfke ve nefret, düşmanlık kışkırtılmamalı. Böyle bir atmosfer, Türk-Rus ilişkilerinin tüm yapısının tehdit altında kalmasına yol açabilir ve bu, ikili ilişkilerin geliştirilmesine önemli kişisel katkılarda bulunan başkanlarımızdan başlayarak, on binlerce insanın çabalarıyla özenle tesis edilen çok büyük ve önemli olan karşılıklı bağ sistemidir. Gelişimleri için önemli başarılar ve potansiyel mevcut. Ülkelerimizin birbirilerine ihtiyacı var, ülkelerimiz birbirilerine karşılıklı ilgi duyuyor ve biz, bu potansiyeli korumalı ve arttırmalıyız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER