A3 Haber

Kadıköy’de tarihi gece: Galatasaray 21 yıl sonra kazandı

Kadıköy’de tarihi gece: Galatasaray 21 yıl sonra kazandı

Kadıköy’de tarihi gece: Galatasaray 21 yıl sonra kazandı
Şubat 23
21:11 2020

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 yenerek sarı-lacivertli takımın 21 yıllık yenilmezlik serisine son verdi.

Süper Lig’in 23’üncü haftası kapsamında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Galatasaray’a 3-1 mağlup oldu ve 21 yıllık seri sona erdi.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Ryan Donk, 80. dakikada Falcao ve 90+7. dakikada Onyekuru kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golü 21. dakikada Kruse kaydetti. Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 45’e yükseltti ve lider Trabzonspor ile puanını eşitledi. Fenerbahçe ise 38 puanda kaldı. Maçın 84. dakikasında Deniz Türüç ve Younes Belhanda kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

21 yıllık seri sona erdi

Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de son galibiyetini 1999’da alan ve sonraki 23 resmi maçta kazanamayan Galatasaray, bu kötü istatistiği sonlandırabilmek için mücadele verdi. Galatasaray 21 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de devirmeyi başardı.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu alana atladığı belirtildi.

 

Ersun Yanal istifa etti iddiası

Fenerbahçe’nin hocası Ersun Yanal, Galatasaray derbisi sonrası istifa ettiği iddia edildi.

İstifa iddialarının ardından Milliyet’e açıklama yapan teknik direktör Yanal, “İstifam söz konusu değil, sonuna kadar mücadeleye devam” dedi.

Otobüse saldırı

Fenerbahçeli taraftarlar takım otobüsü tesislere yaklaştığında protestolar arttı ve taraftarlar yabancı madde yağdırdı. Tesislerin kapısının önünde takım otobüsüne taş ve şişe gibi sert cisimler yağdıran taraftarlar sert tepki gösterdiler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER