A3 Haber

Küresel salgın: Koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 700’e yaklaşıyor

Küresel salgın: Koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 700’e yaklaşıyor

Küresel salgın: Koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 700’e yaklaşıyor
Şubat 24
14:07 2020

Güney Kore, İtalya, İran ve Irak’ta görülen çok sayıda koronavirüs vakasının ardından hastalığın küresel çaplı salgına dönüşeceği endişesi artıyor. Koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 619’a yükseldi.

Çin’de yeni tip koronavirüs kaynaklı covid-19 hastalığından yaşamını yitirenler son 24 saat içerisinde 150 kişi artarak 2 bin 592’ye yükselirken toplam vaka sayısı 77 bin 150 olarak açıklandı.

Avrupa’da da Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran İtalya’da üç kişinin hayatını kaybetmesi ve toplam vaka sayısının 150’ye ulaşması üzerine Avrupalı mevkidaşlarıyla bir araya geleceğini ve Avrupa’daki olası bir salgınla nasıl mücadele edileceğini görüşeceğini söyledi.

Bakan basın toplantısında “Şu an için Fransa’da bir salgın durumu yok. Ama sınır komşumuz İtalya’da yakından takip ettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşanıyor” dedi.

İtalya’da sıkı önlemler

İtalya’da salgından en çok etkilenen şehirler tecrit edilirken Avrupa’daki en büyük salgının kontrol altında tutulabilmesi adına, ülkenin kuzeyindeki Venedik Karnavalı dahil olmak üzere tüm toplantı ve gösteriler yasaklandı.

Avusturya’da iki yolcunun ateşli hastalık belirtileri göstermesinin ardından yaklaşık dört saat içinde Alp Dağları güzergahından İtalya’ya seyahat eden trenler duraklatıldı. İki yolcunun ateşlendiği Venedik’ten Münih’e giden tren ise yolcuların koronavirüs testinde negatif çıkmasının ardından yola devam etti.

Güney Kore’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yediye yükselirken toplam vaka sayısı 763’e ulaştı.

İran’da ise vaka sayısı 43, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 12 olarak açıklandı. Vakaların büyük çoğunluğunun Şii’lerin kutsal kabul ettiği Kum şehrinden olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin komşularından Irak’ta da vakaya rastlandı. 

Çin dışında 28 ülkede görülüyor

Vaka sayılarının artmasının üzerine Türkiye İran’a ve İran’dan olan seyahatlere kısıtlama getirdi.

Reuters verilerine göre Çin dışında toplamda 28 ülkede koronavirüs vakalarına rastlandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER