A3 Haber

Bulgaristan Türkiye sınırına asker gönderecek

Bulgaristan Türkiye sınırına asker gönderecek

Bulgaristan Türkiye sınırına asker gönderecek
Şubat 28
15:33 2020

Bulgaristan, Türkiye’nin “açık kapı” politikası izleme kararının ardından sınıra asker gönderme kararı aldı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, göçmen akınına karşı Türkiye sınırında bin asker göndermeye hazır oldukları açıklamasını yaptı.

Dün Suriye’de yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye göçmenlerin sınırdan geçişini engellememe kararı almıştı.

Dün geceden beri “açık kapı” politikası uygulanıyor

Suriye’de yaşananlar sonrasında AB’nin Türkiye’ye destek vermemesinin ardından dün gece saatlerinden beri “açık kapı” politikası uygulandığı görülüyor.

Sığınmacılar sahillere ve kara sınırına akın ederken, kaçak geçişlerin serbest bırakıldığı televizyon kanallarından canlı yayımlanıyor.

Dikili ve Ayvacık sahilleri doldu

İzmir”in Dikili ilçesinde sığınmacılar Yunanistan’a geçmek için sahillerde toplandı. Sığınmacılar Lastik bot alarak Yunanistan’a doğru hareket etme planı içinde.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan’ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen sığınmacılar, sığınmacıların kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gelmeye başladı.

Edirne’de sınır kapılarına yürüyüş

Edirne’de sığınmacılar, Avrupa ülkelerine gitmek için Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapısına yürüyor. Yüzlerce sığınmacı Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul’dan da sığınmacılar Edirne’ye hareket etti. Sığınmacılar, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne’ye doğru yola çıktı.

Avrupa Komisyonu’ndan açıklama

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı politikasında değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yapmamış olan Ankara’dan AB’ye sığınmacı akışını kontrol etmekle ilgili taahhütlere bağlı kalmasını beklediklerini belirtti.

Sözcü, “Türk tarafının sığınmacı ya da göçmen politikasında herhangi bir değişiklik yaptığına dair resmi açıklamada bulunmadığını vurgulamak isterim” ifadesini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER