A3 Haber

Dört ilde daha ‘savaşa hayır’ yasağı: Valilerden ‘yasakla, başın ağrımasın’ taktiği

Dört ilde daha ‘savaşa hayır’ yasağı: Valilerden ‘yasakla, başın ağrımasın’ taktiği

Dört ilde daha ‘savaşa hayır’ yasağı: Valilerden ‘yasakla, başın ağrımasın’ taktiği
Mart 05
15:02 2020

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Adana ve Kilis’te 15, Kırklareli ve Aydın’da gösteri ve yürüyüşler 10 gün yasaklandı. ‘Yasakla başın ağrımasın’ olarak nitelenen uygulama kamuoyunda tepki topladı.

A3 Haber Merkezi- Adana, Kilis, Kırklareli ve Aydın valilikleri, ‘Savaşa hayır’ demeyi, İdlib operasyonunu eleştirmeyi veya bu operasyonların sonlandırılması amacıyla kamuoyu oluşturmaya yönelik gösteri, yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, imza toplama ve broşür dağıtma gibi etkinlikleri yasakladıklarını açıkladı.

Valiliklerden yapılan açıklamalarda yasak gerekçesi olarak, “savaşa hayır’ vb. konular adı altında; miting, yürüyüş, basın açıklaması, imza kampanyası, stant/çadır açma, bildiri, afiş dağıtma gibi eylem ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokasyon amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği” değerlendirmeleri gösterildi.

Valiliklerden yapılan açıklamaya göre Adana ve Kilis’te 15, Kırklareli ve Aydın’da da gösteri ve yürüyüşler 10 gün yasaklandı. Karar kamuoyunda tepki toplarken, ‘Yasakla başın ağrımasın uygulaması’ olarak nitelendirildi.

İstanbul’da da ‘Savaşa Hayır’ demek yasaklanmıştı

İstanbul Valiliği de önceki gün, kent sınırları dahilinde ‘Savaşa Hayır’ konulu miting, yürüyüş, basın açıklaması, imza kampanyası düzenlenmesini, afiş dağıtılmasını, çadır ve stant kurulmasını yasaklamıştı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapılamayacağını söylemişti.

Adana Ceyhan’da da kaymakamlık, Türkiye’de resmi olarak tespit edilmeyen koronavirüs nedeniyle HDP’nin 8 Mart etkinliğini yasaklamıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER