A3 Haber

Yurttaşlar en çok ‘kaçak su’ bedeline itiraz ediyor

Yurttaşlar en çok ‘kaçak su’ bedeline itiraz ediyor

Yurttaşlar en çok ‘kaçak su’ bedeline itiraz ediyor
Mart 06
14:05 2020

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 2019’da beş  bin civarında tüketici şikâyeti aldıklarını, en fazla İskansız hanelerin su faturalarındaki kaçak su bedellerinin iadesinin şikâyet konusu olduğunu belirtti.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilerin her zaman haklarını aramaları gerektiğini ifade etti. Tüketiciler Birliğine 2019’da beş bin civarında şikâyet geldiğini belirten Şahin, şikâyetler arasında iskansız hanelerin su faturalarındaki kaçak su bedellerinin iadesine yönelik itirazların ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Şahin, “Yani tüketiciler en çok iskanı olmayan dairelerine gelen su faturalarındaki kaçak su bedelinin iadesi için itirazda bulundu. Tüketiciler, ‘benim dairemin iskanı yok, fazla su parası ödüyorum, bunu ne yapacağım, nasıl ve kimden alacağım’ gibi taleplerle geliyor. Biz de müteahhitlerin sorumluluğunda olduğu için bu bedelin onlardan alınması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

Hanelerin yüzde 45’inin iskanı bulunmuyor

Türkiye’deki hanelerin yüzde 45’inin iskanının bulunmadığını dile getiren Şahin, “Kaçak su bedeli müteahhitten alınır. Müteahhitler dairenin iskanını almayınca olan tüketiciye oluyor. Tüketici fazla ödediği her su faturasındaki kaçak kullanım bedelinin parasını müteahhitten alabilir.” diye konuştu. Şahin, tüketicilerin, bu konuda hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

İkinci sırada ekspertiz ücretlerine itiraz var

Kaçak su bedelinin ardından en çok şikâyetin bankaların aldığı ekspertiz ücretleri konusunda geldiğini belirten Şahin,  “Ekspertiz faturasının tüketici adına kesilmesi gerektiğini, aksi takdirde yasal olmadığını ve ekspertiz ücretinin geri alınabileceğini tüketicilerimize söyledik. Elektronik eşyalardaki arızalar ise şikâyetlerin üçüncü sırasında yer aldı. Yani ‘eşyam birden fazla arıza verdi’ ya da ‘aynı arızayı tekrar verdi ne yapmalıyız’ gibi şikâyetler geldi. Dördüncü sırada da en çok şikâyet ayakkabıdan yani kıyafet sektöründen geldi. Beşinci sırada ise uzaktan satışlar yer aldı. Bunda da üniversite öğrencilerine satılan kitap ve CD setleri ön sırada bulunuyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER