A3 Haber

İtalya’da koronavirüs önlenemiyor: Yaşamını yitirenlerin sayısı 233’e yükseldi

İtalya’da koronavirüs önlenemiyor: Yaşamını yitirenlerin sayısı 233’e yükseldi

İtalya’da koronavirüs önlenemiyor: Yaşamını yitirenlerin sayısı 233’e yükseldi
Mart 07
22:54 2020

İtalya’da koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı bir günde 36 kişi artarak 233’e yükseldi. Ülkede koronavirüsün bulaştığı kişi sayısının 5 bin 883’ü bulduğu belirtildi.

İtalya’da Kovid-19 yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı, 36 kişi daha artarak 233’e yükseldi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, yeni tip koronavirüs vakalarına ilişkin son durumu, başkent Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Borrelli, ülkede mevcut yeni tip koronavirüs vaka sayısının 5 bin 61, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının ise 5 bin 883’ü bulduğunu aktardı.

Dün 523 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün 66 kişi daha artarak 589’a çıktığını paylaşan Borelli, yaşamını yitirenlerin sayısının ise 36 artarak 233’e yükseldiğini belirtti.

İtalya’da koalisyon hükümetinin ortaklarından Demokratik Parti lideri Nicola Zingaretti’de koronavirüs tespit edilmişti.

Önlemler sürüyor

İtalya Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, Başbakan Giuseppe Conte ile başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile tüm üniversitelerde eğitim-öğretime yarından itibaren 15 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı.

Hükümetin öngördüğü önlemler arasında kişilerin el sıkışmaması, 65 yaş üstündekilerin evde kalması, tüm spor faaliyetlerinin ve kongrelerin durdurulması bulunuyor. Ayrıca virüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerini frenlemeye dönük tedbirler de kararnamede yer alacak.

İtalya Futbol Federasyonu da, koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için hazırlanan başbakanlık kararnamesi doğrultusunda Serie A karşılaşmalarının seyircisiz olarak oynatılacağını duyurdu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER