A3 Haber

Üç bakandan koronavirüs açıklaması: Az turist gelmesi sağlanacak, maskeye makul fiyatla ulaşılacak

Üç bakandan koronavirüs açıklaması: Az turist gelmesi sağlanacak, maskeye makul fiyatla ulaşılacak

Üç bakandan koronavirüs açıklaması: Az turist gelmesi sağlanacak, maskeye makul fiyatla ulaşılacak
Mart 11
18:05 2020

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısınını ardından Sağlık Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı ve Ticaret Bakanı açıklama yaptı: “Az turist gelmesi sağlanacak, maskeye makul fiyatla ulaşılacak.”

A3 Haber Merkezi- Koronavirüs Bilim Kurulu, gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından bugün ilk kez toplandı. Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Bakan Koca, alınması gereken önlemleri hatırlatırken, Bakan Ersoy geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlayacaklarını duyurdu. Bakan Pekcan da, “Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz sorunu siyasal dille, siyasal bir içerikle ele almadık. Bilimsel bir yöntemle ilerledik. Bilimsel veriler doğrultusunda karar verdik. Ülkemizde pozitif vaka çıkmasından sonra bu tutum en üst düzeye çıkacaktır. Avrupa ile ilgili kaygılarımız doğrulandı. Bunu bekliyorduk.”

“Salgının Avrupa’daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir. Dünyayla ilişkileri tümden kesmek mümkün değildir.”

“İnsan hayatı dışındaki konular ikinci plana konmuştur. Süreç içinde bu şekilde başka buluşmalar olması muhtemeldir. Bunsan sonraki bilgi paylaşımı dünden farklı olmayacaktır.”

“Toplumun diğer bireylerine kıyasla kabul edersiniz ki size büyük sorumluluk düşüyor, bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırma sorumluluğunuz var.”

“Okulların tatil olması gündememizde olmadı”

“Yanlış ve kötü niyetli enformasyon bu tip salgınlarda en aktif bulaşıcı enformasyondur.”

“Maskede vatandaşlarımızın kolay erişimi olmadıkça, doygunluk olmadıkça ihracat izni vermeyeceğimizi söylemek istiyorum.”

“Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Sadece ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu yüksek bir ihtimaldir. Şimdi hayatımızı tedbirlerle düzene sokacağız ve ulusal mücadele vereceğiz. Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir.”

“Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.”

“Kültür etkinlikleri Nisan sonuna ertelenebilir”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamaları şöyle:

“Kültür etkinlikleri Nisan sonuna ertelenebilir.”

“Otellere, yaz sezonu başlangıcını bu sene mart sonu değil nisan sonu olarak planlamalarını önerdik.”

“Geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlamanın sağlıklı çözüm olacağına karar verdik. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde.”

“Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıklamaları şöyle:

“16 Mart’tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız.”

“(Maske ve dezenfektanda fahiş fiyat) 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180’ini soruşturma kapsamına aldık.”

Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız.

Toplantı, Sağlık Bakanlığı’nda saat 13.30’da başladı. Toplamda 26 kişiden oluşan bilim kurulunda bakanlık bürokratlarının yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER