A3 Haber

Koronavirüs ezanı değiştirdi: ‘Haydi namaza’ yerine ‘namazı evinizde kılın’

Koronavirüs ezanı değiştirdi: ‘Haydi namaza’ yerine ‘namazı evinizde kılın’

Mart 14
11:40 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Kuvey’te ezanın değişmesine neden oldu. Kuveyt’te bir camide müezzin,  “Haydi namaza” yerine “Namazı evinizde kılın” şeklinde okudu.

A3 Haber Merkezi- Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı adeta esir alırken Kuvey’te ezanın değişmesine neden oldu.   Kuveyt’te müezzin ezanı “Haydi namaza” yerine “Namazı evinizde kılın” diye değiştirdi.

Ezanda, “hayya alas-salah” (Haydi namaza) bölümü “al-salatu fi buyutikum” (Namazı evinizde kılın) olarak değiştirildi. Müezzinin ezanı değiştirerek okuması çekilen videoya yansıdı. Kuveytli müezzinin, koronavirüse karşı insanların korunmasını sağlamak için ezanın sözlerinde değişikliğe gittiği görüntüler en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Al-Aan TV muhabiri Jenan Moussa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kuveyt’te olağanüstü bir an. Ezan okurken, duygusal bir müezzin, ‘Haydi namaza’ yerine ‘Evlerinizde kılın namazı’ dedi. Bu, sadece sıra dışı koşullarda yaşanan ve Müslümanlar için çok önemli bir an. Müezzinin çağrısı, yetkililerin korona-19 tehdidini ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER