A3 Haber

Yargıda koronavirüs önlemleri: Acil durumlar harici duruşmalar ertelendi

Yargıda koronavirüs önlemleri: Acil durumlar harici duruşmalar ertelendi

Yargıda koronavirüs önlemleri: Acil durumlar harici duruşmalar ertelendi
Mart 14
12:13 2020

Koronovirüse karşı ziyaretleri yasaklayan HSK, denetimli serbestlikten yaralanabilecekler için hafta sonu nöbet tutulacağını açıkladı ve acil durumlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesini kararlaştırdı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) koronavirüs önlemleri çerçevesinde 2020 adli ve idari yargı ana kararnamelerinin öngörülen tarihte bitirilmesi amacıyla genel kurul ve dairelerin çalışmalarını hızlı ve sağlıklı yürütebilmesi için 16 Mart’a kadar kurullara ziyaretçi kabul edilmeyeceğini duyurdu. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz imzalı, ilgili birimlere gönderilen 2 ayrı yazıda koronavirüs önlemleriyle ilgili gerekenlerin yapılmasını istedi.

“Acil durumlar harici duruşmalar ertelendi”

Yılmaz doğrudan açık ceza infaz kurumuna gelen ve geldiğinde ceza süresi itibariyle hemen denetimli serbestlik tedbirinden faydalanabilecek hükümlülerin kurumda fazla bekletilmemesi ve hafta sonu gelen taleplerin karşılanması için infaz hâkimliği işlerinin nöbetleşe yapılmasını istedi.

Yılmaz diğer bir yazıda ise tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmaların hızlı yürümesini sağlayacak işlemler haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesi gerektiğini ve gerekli görülen hâllerde SEGBİS’in kullanılabileceğini belirtti. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER