A3 Haber

Koronavirüs salgını nedeniyle dizi ve film çekimleri duracak mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle dizi ve film çekimleri duracak mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle dizi ve film çekimleri duracak mı?
Mart 16
14:04 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler sürüyor. Kalabalık çalışma ortamı nedeniyle yüksek risk altında bulunan dizi ve film sektörü çalışanları setlere iki hafta ara verilmesi için harekete geçti.

Meslek örgütleri koronavirüs nedeniyle setlere iki hafta ara verilmesini beklediklerini belirttikleri bir açıklama yayınladı. Yapımcılar konuyla ilgili herkesin uyacağı ortak bir karar alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelere başladı. Akşam saatlerine kadar bakanlıktan çıkacak kararla beraber çekimlere ara verilmesi planlanıyor.

Yapılan kamuoyu duyurusunda ‘Yüksek riskli sınıfta yer alan, yoğun insan ve ekipman sirkülasyonunun olduğu çalışma alanlarımız dizi, sinema ve reklam setlerindeki çalışma koşulları, temel ihtiyaçların karşılanmasındaki bazı zorluklar, bununla birlikte oluşturulması zorlaşan sağlıklı, hijyenik çalışma ortamı güçlükleri ve her bir çalışanın potansiyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tüm çalışmaların en az 2 hafta ertelenmesi gerektiğini düşünmekteyiz’ açıklamasını yapan dernekler, Sağlık Bakanlığı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Çağrıyı imzalayan kuruluşlar

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Film Yönetmenleri Derneği, Görüntü Yönetmenleri Derneği, Kamera Asistanları Derneği, Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası, Reklam Filmi Yönetmenleri Platformu, Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği, Sinema, Reklam, Dizi ve TV Programları Çalışanları Sendikası, Sanat Yönetmenleri Derneği.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER