A3 Haber

CHP: Koronavirüse karşı önlem alma konusunda geç kaldık

CHP: Koronavirüse karşı önlem alma konusunda geç kaldık

CHP: Koronavirüse karşı önlem alma konusunda geç kaldık
Mart 18
16:26 2020

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomiye vereceği zararlara ilişkin Türkiye’nin hazırlıksız olduğunu belirtti.

CHP Genel Merkezi’nde gündeme dair açıklama yapan Öztrak, Türkiye’nin koronavirüse karşı hazırlıksız olduğunu savundu.  CHP’li  Öztrak, “Uzunca bir süredir sağlıkla ilgili hem de ekonomiyle ilgili bu salgına yönelik alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Salgınla ilgili bir dizi tedbiri dün Genel Başkanımız açıklamıştı. Biz ekonomik tedbirler konusunda geç kaldık. Sağlıkı konusunda önlemleri alırken ekonomik önlemler konusunda geç kaldık. Bu hafta başında Hazine veMaliye Bakanı, Erdoğan’ın tedbirleri hafta ortasında açıklayacağını söyledi.  Bakalım bugün hangi tedbirler ortaya çıkacak. Türkiye’de ekonomiyle ilgili alınacak tedbirlere ilişkin hiçbir şey yok. Bakalım bugün neler açılanacak göreceğiz. Türkiye virüs salgını nedeniyle ortaya çıkacak krize son derece hazırlıksız yakalandı” dedi.

Öztrak, “Yüzde 1’in altında büyüme hızı, yüzde 14’e varan işsizlik…  Bakalım bu akşam açıklanan önlemlerin kaynakları neler olacak. Gerçekten biz de izleyeceğiz. Bizim gündemimizde şu an bu hastalıkla ilgili neler yapılabilir, bunları izliyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER