A3 Haber

Yansıma ele verdi: Suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafını çeken Hakim Kemal Alver görevden alındı

Yansıma ele verdi: Suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafını çeken Hakim Kemal Alver görevden alındı

Yansıma ele verdi: Suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafını çeken Hakim Kemal Alver görevden alındı
Ocak 27
17:20 2022

Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Kemal Alver’in cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezası alan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’le fotoğrafı ortaya çıkmasının ardından HSK, Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak olayla ilgili inceleme başlattı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK), firari iş insanı Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.

Cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezası onanan ve çete davalarından aranması bulunduğu için Gürcistan’a kaçan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün aile fotoğrafında yaşanan “ayna kazası” çarpıcı bir ilişkiyi ortaya çıkardı. Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, söz konusu aile fotoğrafını çekerken aynaya yansıdı.

Olayı ortaya çıkaran Samsun Etik Haber’in söz konusu haberine erişim engeli getirildi.

Galip Öztürk, Türkiye’nin en büyük yedinci suç örgütü lideri

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduğu gerekçesiyle sınırdışı edilen, Türkiye’de adam öldümeye azmettirmekten müebbet hapis cezası onanması üzerine Gürcistan’a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk’ün Türkiye’de yargılandığı çete davalarından da yakalama kararı bulunuyor. İçişleri Bakanlığının Türkiye’nin en büyük 30 organize suç örgütü raporunda Galip Öztürk 7. sırada yer alıyor.

Yansımadan yakalandı

Gürcistan’da kaçak olarak hayatını sürdüren Galip Öztürk’ün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı aile fotoğrafı ile büyük bir skandal ortaya çıktı.

Samsun Etik Haber’in aktardıklarına göre, Öztürk’ün eşi, çocukları ve şirket çalışanları ile çekindiği fotoğrafta, fotoğrafı çekenler aralarında Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver’in de olduğu görüldü.

Olayın ortaya çıkması üzerine Öztürk, yayımladığı fotoğrafı kaldırdı ve kısa bir süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı fotoğrafı tekrar paylaştı.

Hakim Alver görüşmeyi kabul etti: Öztürk’ün yanına kızım için gittim

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ve Genel Yayın Koordinatörü Sezer Sezer, fotoğrafın gerçek olup olmadığını Samsun Adalet Komisyon Başkanı Hakim Kemal Alver’e makamında sordu. Etik Haber’in aktardığına göre, fotoğraftakinin kendisi olduğunu belirten Hakim Alver, “Söz konusu fotoğraftaki kişi benim. Fotoğrafta Öztürk’ün hemen yanında oturan kişi benim öz kızımdır. Kızım, Öztürk’ün şirket avukatlığını yapmaktadır. Kızımın şirketle ilgili Öztürk ile görüşmesi gerekiyordu. Kızımı tek başına Gürcistan’a göndermemek için kendisine eşlik ettim” dedi.

Galip Öztürk’ün arandığını da biliyormuş

Kendisine Galip Öztürk’ün cinayetten müebbet hapis cezasının onandığı ve yargılandığı çete davalarından dolayı gözaltı kararları olduğunu bilip bilmediğinin sorulması üzerine Alver’in “Bu konularda bilgim var” şeklinde yanıt verdiği aktarıldı.

Erişim engeli getirildi

Elver, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul etse de olayın haberleştirilmesinden rahatsız olmuş olacak ki haberin yayımlanmasından kısa bir süre sonra Samsun Etik Haber’in söz konusu haberine erişim engeli getirildi. Elver, söz konusu haberin “kişilik haklarını ihlal etmekte olup, rencide edici, asılsız ve toplumda yanlış anlamaya sebebiyet verir mahiyette olduğunu” beyan ederek erişim engeli için başvurdu. Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği, başvuruyu kabul ederek habere erişim engeli getirdi.

Samsun Etik Haber, erişim engelini de “Haberimiz Mahkeme Kararıyla Yayından Kaldırıldı” başlığı ile duyurdu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER