A3 Haber

Kim ‘ben oynamıyorum’ diyecek?

Kim ‘ben oynamıyorum’ diyecek?

Kim ‘ben oynamıyorum’ diyecek?
Mart 19
13:21 2020

• İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1’deki maçlar iptal.
• Portekiz, Hollanda, Belçika ligleri iptal.
• Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi maçları iptal.
• Basketbolda EuroLeague iptal.
• Amerika’da NBA iptal.
• 2. Dünya Savaşı sırasında bile oynanan Amerikan Kolej Ligi NCAA turnuvaları iptal.
Hatta…
Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), tüm tenis organizasyonlarının koronavirüs salgını nedeniyle 6 haftalığına dondurulduğunu açıklamışken; Türkiye’de futbol ve basketbol liglerinin ısrar ve inatla sürdürülmesinin sebebi ne olabilir?
Geçen gün TFF bir açıklama yaptı:
“Seyircisiz oynama kararı, Bilim Kurulu ve Bakanlıkların üst düzey temsilcilerinin tavsiyesiyle alınmıştır. Bu kararla ilgili olarak tamamen Futbol Federasyonu üzerine odaklanılmış olmasının nedeni tarafımızca anlaşılamamıştır.”
Ardından Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara kibarca “yalanladı” federasyonu:

Biliyor musunuz…
Ne sebepler, ne de TFF ile beIN Media Group arasındaki muhabbet veya ülkeyi yönetenlerin Katar’la bilinen/bilinmeyen ilişkileri umurumda bile değil!

* * *

Benim gözüm Muslera’da…
Erdoğan’ın basın toplantısındaki oturma düzenine ilişkin fotoğrafı paylaşıp, “Gerçekten üzgünüm… Rakibimizi böyle mi savunacağız?” diyen, Galatasaray Futbol takımının kaptanı Muslera’da.

Benim kulağım “spor etkinlikleri, konserler ve diğer büyük toplantıların iptal edilmesi gibi fiziksel önlemlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını yavaşlatabileceğini” söyleyen Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’da.

* * *

Ben Fatih Terim’in ne dediğine bakıyorum:
“Top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey anlam ifade etmiyor. Bizim ailemiz, canımız yok mu? İşin aktörü oyuncular, hocalar, hakemler. Bunlar olmazsa futbol oynamaz. Seyirci de var. Onlar da olmazsa hiç olmaz. Bunların hiçbirine sorulmuyor. Canımızı dışarıda mı bulduk. Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz var. Buna üzülüyorum ben.”

* * *

Ve ben, TFF Başkan Vekili Erdal Bahçıvan’ın başkanı Nihat Özdemir’e ve öteki yöneticilere yazdığı mektubu okuyorum:

• Hemen herkesin mutabık olduğu bir tek nokta var ‘Kendimizi ve sorumlu olduğumuz kitleyi azami gayretle korumak.’ Her türlü sosyal aktivitenin, seyahatlerin, insani buluşmaların gün be gün minimize edildiği bir dönemde binlerce insani seyahat, hijyen, endişe gibi nedenlerle farklı risklere sokabilecek olan ‘Lig maçlarına devam’ konusundaki ısrarımızı hakikaten anlamakta zorlanıyorum.
• Endişem bu katı inadımızın ilerleyen günlerde bizlere altından kalkamayacağımız ağır vicdani sıkıntılar yaşatmasıdır. Bu mesajı tamamen bir insani sorumlulukla yazdığımı da hepinizin lütfen bilmenizi isterim.

* * *

Bu arada trajikomik olaylar da yaşanıyor memlekette.
İki gün önce, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Denizli Merkezefendi Belediyesi arasındaki seyircisiz TBL maçında, tribünde kavga çıkmış, iyi mi?!

* * *

Spor insanlarının ve toplumun baskısı “seçkin yöneticileri” ikna etmeye yeter mi, bugün yarın tüm spor karşılaşmalarının da iptal edildiği açıklanır mı; bilemem.
Fakat bir kulübün başkanı, teknik direktörü ve hatta tek bir sporcu dahi çıksa “Oynamıyoruz kardeşim, sağlımız ve canımız sizden de, kararlarınızdan değerlidir” dese; sergiledikleri inat ve ısrar, “müsebbiplerin” tepesine çöker!

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER