A3 Haber

Ege ve Karadeniz’de birer köy tamamen karantinaya alındı, giriş çıkışlar yasaklandı

Ege ve Karadeniz’de birer köy tamamen karantinaya alındı, giriş çıkışlar yasaklandı

Ege ve Karadeniz’de birer köy tamamen karantinaya alındı, giriş çıkışlar yasaklandı
Mart 27
14:42 2020

Uşak’ın  Banaz ilçesine bağlı Hasanköy’de iki kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Köy tamamen karantinaya alındı. Köye giriş çıkışlar yasaklanırken Rize’nin Kendirli Beldesi’nde de koronavirüs nedeniyle karantina ilan edildi. Öte yandan geçen haftalarda umreden Rize’ye dönen 500 kişilik kafile sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderilmesi tartışmalara neden olmuştu. 

A3Haber Merkezi- Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Hasanköy’de biri umreden gelen diğeri de umreden gelen bir yurttaşı ziyaret etmesi nedeniyle bulaştığından şüphelenilen iki kişi dün rahatsızlandı. İki yurttaş Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yapılan testler sonucunda yurttaşların koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edildi. İleri yaştaki yurttaşlar karantinaya alındı ve tedavilerine başlandı. Banaz Hasanköy’e giriş ve çıkışlar durdurulurken köy karantinaya alındı. Köye giriş çıkışlar 5 Nisana kadar yasaklandı.

Rize’nin Kendirli Beldesi de karantinaya alındı

Rize’nin Kendirli Beldesi ve beldeye yakın Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı. Rize Valiliği’nin duyurusuna göre bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulacak, giriş çıkışlara izin verilmeyecek.

Valilik duyurusunda “Yine muhtarlar üzerinde bu bölgede tüm evlerdeki ateş,öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak yada gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın,market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar da ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı.

Umreden Rize’ye gelen 500 kişilik kafile sağlık kontrolünden geçirilmemişti

Öte yandan umreden Rize’ye gelen yaklaşık 500 kişinin sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderilmesi tartışmalara neden olmuştu. Koronavirüs salgınından korunma için alınan önlemler kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca umreden dönenlerin 14 gün evlerinden çıkmamasını ve ziyaretçi kabul etmemelerini istemişti. Ancak bu uyarılara rağmen Rize’de Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin umreden dönen bir kişiyi evinde ziyaret ederek fotoğrafını paylaşması tartışma yaratmıştı. Rize Tabip Odası Başkanı Turgay Hasanoğlu, “Umreden gelenler karantinaya alınmalıydı. İş işten geçti” açıklamasını yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER