A3 Haber

Alman uzmanlar uyardı: Yaz tatili planı yapmayın, planlarınızı askıya alın

Alman uzmanlar uyardı: Yaz tatili planı yapmayın, planlarınızı askıya alın

Alman uzmanlar uyardı: Yaz tatili planı yapmayın, planlarınızı askıya alın
Nisan 13
08:46 2020

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Almanlara yaz tatili için plan yapmamalarını önerdi.

Almanya’da koronavirüse yakalananların sayısı 120 bini geçti.

Paskalya Bayramı’nın ilk gününde, hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyretmesiyle çok sayıda insanın kendini sokaklara attığı, yetkililerin uyarılarına rağmen özellikle su kenarlarına akın ederek, ilkbahar güneşinin tadını çıkardığı gözlemlendi.

Başbakan Angela Merkel, Paskalya’dan önce yaptığı açıklamada alınan önlemlerin gevşetilebilmesi için, “Kendimizi güvende hissetmememiz gerekir. Eğer şimdi dikkatli davranmazsak, elde ettiğimiz kazanımları bir anda yok etme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oluruz” demişti.

Alman Dışişleri Bakanı: AB dönem başkanlığımızda virüsle mücadele edeceğiz

Öte yandan Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya’ın 1 Temmuz’da Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı’nı üstleneceğini hatırlatarak, söz konusu altı aylık süreçte ağırlığın koronavirüsle mücadele olacağını duyurdu.

“Başkanlık sürecimizi, korona başkanlığı ilan edeceğiz” diyen Maas, virüsün yayılmasının yavaşlatılmasından sonra, AB’nin bir araya gelip, salgından çıkarılacak dersleri ve bundan sonra benzer afetlerde nasıl daha koordineli tepki verileceğini ele almasının şart olduğunu ifade etti.

Koronavirüsle mücadelede bazı hatalar yapıldığını belirten Maas, salgına karşı alınan birçok önlemin demokratik ve hukuk devleti anlayışına balta vurduğunu öne sürdü.

“Tail planı yapmayın”

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Almanlara yaz tatili için plan yapmamalarını önerdi. Alman siyasetçi, “Temmuz, Ağustos aylarında durumun nasıl olacağını şu anda kimse kestiremiyor” şeklinde görüş belirtti.

İtalya, İspanya gibi turizm ülkelerinde de koronavirüs kaynaklı sorunların tatil dönemine kadar tamamen çözülebileceğini beklemediğini bildiren Alman Hekimler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, “Almanlar’ın bu yaz yeniden tatil seyahatlerine çıkabileceğine inanmıyorum” şeklinde konuşmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER