A3 Haber

2020 model Suudi Arabistan: 18 yaş altındaki suçlular için idam cezası kaldırıldı

2020 model Suudi Arabistan: 18 yaş altındaki suçlular için idam cezası kaldırıldı

2020 model Suudi Arabistan: 18 yaş altındaki suçlular için idam cezası kaldırıldı
Nisan 27
10:15 2020

Geçtiğimiz hafta kırbaç cezası için bazı sınırlandırmalar getiren Suudi Arabistan, “reformlarına” devam ediyor. Alınan son karara göre reşit olmayan genç vatandaşlar, idam cezası yerine hapis cezası alacak.

İnsan hakları konusunda attığı adımlarla reform dönemine girdiğini savunan Suudi Arabistan’dan yeni bir atak daha geldi. Kral Selman bin Abdülaziz’in emriyle alınan kararla, suç işlediği tarihte rüşdünü ispat etmemiş olanlara idam cezasını kaldırıldı. Bununla birlikte ayrıca rüşdünü ispat etmemiş suçlular için en fazla on yıl hapis cezası öngörüldü. Devlet destekli İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Awwad Alawad yaptığı değerlendirmede bu kararın krallığın daha modern bir ceza kanunu oluşturmasına yardımcı olacağını ve kilit reformların devamı konusundaki taahhüdünün bir işareti olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan’da 2019’da 184 kişi idam edildi

Uluslararası Af Örgütü’ünün, “2019’da ölüm cezası” adlı raporunda, tüm dünyada ölüm cezası infazlarının sayısının azaldığı vurgulanırken, Suudi Arabistan’da bu rakamın arttığına dikkat çekilmişti.

Bu ülkede 2018’de 149 kişinin idam edildiği hatırlatılan raporda, “Suudi Arabistan yetkilileri, geçen yıl 184 kişiye verilen ölüm cezalarını infaz etti. Bu sayı, Uluslararası Af Örgütünün kayıtlarına göre bugüne kadar bir yıl içinde Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen en yüksek infaz sayısıdır” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER