A3 Haber

Beş ülkenin istihbaratından çarpıcı koronavirüs raporu: Çin yalan söylüyor

Beş ülkenin istihbaratından çarpıcı koronavirüs raporu: Çin yalan söylüyor

Beş ülkenin istihbaratından çarpıcı koronavirüs raporu: Çin yalan söylüyor
Mayıs 02
20:29 2020

Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD istihbarat teşkilatlarının kurduğu “Beş Göz İttifakı”, koronavirüsün Çin’deki bir laboratuvardan dışarı sızdığına yönelik bir rapor yayınladı.

Koronavirüs salgınına ilişkin her geçen gün yeni iddialar atılırken tartışmaların odağındaki Çin ve DSÖ iddiaları reddetmişti. Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD istihbarat teşkilatlarının Çin’in faaliyetlerini izlemeye yönelik oluşturdukları “Beş Göz İttifakı” adlı istihbarat servisinden sızan bir rapora göre, Çin virüs konusunda yalan söylüyor.

Çin, canlı hayvan pazarında yayıldığı konusunda yalan söylüyor

The New York Post’un haberine göre, rapor, Çin’in virüsün insandan insana bulaştığı bilgisini sakladığını ve Batı’nın aşıyı bulamaması için virüs örneklerini vermeyi reddettiğini iddia ediyor.

15 sayfalık araştırma, virüsün Vuhan Viroloji Enstitü’sünden yayıldığına işaret ediyor. Başlangıçta komplo teorisi olarak reddedilen bu iddia, Çinli yetkililerin virüsün canlı hayvan pazarından yayıldığı konusunda yalan söylediğini öne sürüyor.

“Laboratuvardan çıktı”

Haberde, üst düzey bir istihbarat kaynağının Fox News’e yaptığı dikkat çekici açıklama şöyle verildi:

“İstihbarat teşkilatlarının bir çoğu, koronavirüsü Vuhan’daki laboratuvardan çıktığını düşünüyor, virüsün yanlışlıkla dışarıya taşındığına inanıyor.”

Aralık ayının başından itibaren virüsün insandan insana bulaştığına dair kanıtların yer aldığı iddia edilen raporda, Çin’in bu bilgiyi 20 Ocak’a kadar sakladığı ve inkâr ettiğinden söz ediliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER