A3 Haber

Esra Elönü’den Noyan’a destek Arınç’a tepki: Konuşan maklube tepsisi

Esra Elönü’den Noyan’a destek Arınç’a tepki: Konuşan maklube tepsisi

Esra Elönü’den Noyan’a destek Arınç’a tepki: Konuşan maklube tepsisi
Mayıs 12
10:23 2020

Programına konuk ettiği Sevda Noyan’ın “Bizim aile 50 kişiyi götürür, listem hazır” tehditlerine program sırasında destek vererek “Dört ayaklarını denk alsınlar” diyen Esra Elönü, kendisini eleştiren Bülent Arınç’a ise “Konuşan maklube tepsisi” yanıtını verdi.

A3 Haber Merkezi- AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV’de Haber 7 yazarı Esra Elönü, sunduğu televizyon programında konuk ettiği Sevda Noyan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Benim listem hazır” tehditlerine destek vermiş, Dört ayaklarını denk alsınlar” diyerek desteklemişti. Esra Elönü, kendisini eleştiren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a ise, “Konuşan maklube tepsisi” yanıtını verdi.

Tepkiler üzerine üzgün olduğunu söylerken yine destekledi

Tepkiler üzerine Sevda Noyan’ın sözlerine müdahale etmemesi nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Esra Elönü, “Programda konuğumun son dönemlerdeki darbe imalarını değerlendirirken söylediklerinin haddi aşan ifadeler olduğu bir gerçek ve müdahale etmem gerekirdi. Gösterdiğim gafletin toplumsal barış ve birliktelik aleyhine yarattığı algıdan dolayı üzgünüm. Onun dışında her türlü kaos çıkarma ve darbe yapma imalarına karşı demokrasiyi ve hukuku savunma kararlılığımızın da bilinmesini isterim” ifadelerini kullanmıştı.

20 dakika sonra ise Noyan’ın sözlerine desteğini yineleyerek “Darbe yapma zihniyetinde olanlar, imasında bulunanlar ya o şekilde gidecekler ya bu şekilde gidecekler diyerek gargara yapanlar için söylediğim ‘Dört ayaklarını da denk alsınlar’ ifadesinin sonuna kadar arkasındayım” demişti.

Bülent Arınç, Elönü için “Zaman zaman beni korkutur” dedi

Büyük tepki toplayan konu hakkındaki tartışmalara dahil olan TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Kemal Öztürk’ün YouTube programında Sevda Noyan hakkında, “Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret edecek” ifadelerini kullanmıştı. Arınç, Esra Elönü için de “Zaman zaman beni korkutur” demişti.

“Pensilvanya ceketiyle yamadığı avukatlık cübbesini giysin”

Esra Elönü, Arınç’a, Twitter’dan yanıt verdi. Elönü, “Konuşan maklube tepsisi Arınç’ın canlı istifrasını gördüm. Pensilvanya ceketiyle yamadığı avukatlık cübbesini giysin kendi adamlığını yargılasın. Ben kendisini korkutuyorsam ne büyük şeref, söylemindeki ucuzluk da şimdiye kadar gösterdiği tırsmışlığın siyasi Cv ‘sidir” ifadelerini kullandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER