A3 Haber

Ferdi Tayfur: Böbrek nakli ameliyatından korkmayın

Ferdi Tayfur: Böbrek nakli ameliyatından korkmayın

Ferdi Tayfur: Böbrek nakli ameliyatından korkmayın
Mayıs 14
12:48 2020

Ferdi Tayfur, “Yaptığım araştırmada, böbrek nakli ameliyatının korkulacak bir şey olmadığını, hayat kurtardığını öğrendim. Gözümü kapattım, gözümü açtım ameliyatım bitmişti. Hiç kimse böbrek nakli ameliyatından korkmasın” dedi.

Böbrek rahatsızlığı baş gösteren Ferdi Tayfur’a 25 Nisan’da geldiği Antalya’da, 29 Nisan günü, oğlu Timur Turanbayburt’un bir böbreği nakledildi. Özel bir hastanede Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen naklin ardından sağlığına kavuşan Tayfur, hastaneye kontrole geldi.

“Yeğenimin dikkatini çekti”

Böbrek naklinden sonra ilk kez konuşan Ferdi Tayfur, teşhis konulmadan önce çok uyuduğunu, bu durumun da yeğeninin dikkatini çektiğini anlattı. “Yeğenim, ‘Dayı seni doktora götürmemiz lazım’ dedi. Doktora gittiğimde ise diyabete bağlı böbrek yetmezliği olduğunu öğrendim. Her şey bir anda oldu. İki ay diyalize girdim. Daha sonra Prof. Dr. Alper Demirbaş’a ulaştık. Hemen gelmemi söyledi. Yaptığım araştırmada, böbrek nakli ameliyatının korkulacak bir şey olmadığını, hayat kurtardığını öğrendim. Gözümü kapattım, gözümü açtım ameliyatım bitmişti. Hiç kimse böbrek nakli ameliyatından korkmasın” dedi.

Beş çocuğu olduğunu ancak oğlu Timur Turanbayburt’un “Baba ben seni diyalizde görmek istemiyorum” diyerek böbreğini verdiğini belirten Tayfur, yeni bir hayata başladığını söyledi. Böbrek nakli olduktan sonra güç bulduğunu, mesleğini yeniden yapmak istediğini belirten Tayfur, “Döneceğim mesleğime. Niye dönmeyeyim? Hayranlarım çok istiyor. ‘Sen sahnede konuşsan bile yeter, sen sahnede dur yeter’ diyorlar. İnşallah kendimi hazırlarsam olacak” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER