A3 Haber

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin üç günde 180 derece döndü: Sevda Noyan’ın söylemleri kabul edilemez

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin üç günde 180 derece döndü: Sevda Noyan’ın söylemleri kabul edilemez

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin üç günde 180 derece döndü: Sevda Noyan’ın söylemleri kabul edilemez
Mayıs 18
12:45 2020

Üç gün önce “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” açıklaması yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için bugün 180 derece dönerek “Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendiraçıklamasında bulundu.

A3 Haber Merkezi- RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 14 Mayıs’ta yapılan toplantıya ‘mazaret’ bildirerek katılmadı ve yandaş kanalın canlı yayınında ölüm listeleri yayınlayan Sevda Noyan toplantıda hiç gündeme getirilmedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 15 Mayıs’ta da Ülke TV’deki Sevda Noyan’ın komşularına yönelik tehditleri ve ölüm listesi hazırladığı yönündeki sözlerine ilişkin “Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” dedi.

Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından üç gün sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 180 derece dönerek, “Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir” açıklamasında bulundu.

“Sözleri kamu vicdanını derinden yaraladı”

RTÜK Başkanı Şahin, Sevda Noyan’ın yayınlanan programdaki söylemlerinin kamu vicdanını derinden yaraladığını bildirdi. Noyan’ın sözlerinin kabul edilmez olduğunu ve kamu vicdanının herkesi vicdanı olduğunu belirten Şahin, RTÜK’ün konu ile ilgili rapor gündemine geldiğinde gereğini yapacağını vurguladı.

RTÜK Başkanı Şahin’in Twitter’dan paylaştığı açıklaması şöyle; “Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayınlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır. Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK sanki bunları mazur görüyormuş gibi önyargıyla propaganda yapanlara karşı ‘kimsenin büyütmesine gerek yok, gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim’ mealinde konuşsam da halen bu süreci farklı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzülerek ve ibretle görüyorum.

RTÜK’ün adaleti

Öte yandan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, tartışmaların odağındaki kurulun televizyonlara verdiği ceza ve yaptırımları raporlaştırdı. Rapora göre son bir buçuk yılda muhalif kanallara 36 kez ceza kesildi, yandaşlar iki kez uyarıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin önceki gün haber bülteni sunucularını, Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız” diyerek tehdit etmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER