A3 Haber

Koronavirüse yakalandıktan sonra ten rengi değişen doktor yaşamını yitirdi

Koronavirüse yakalandıktan sonra ten rengi değişen doktor yaşamını yitirdi

Koronavirüse yakalandıktan sonra ten rengi değişen doktor yaşamını yitirdi
Haziran 02
17:48 2020

Çin’in Vuhan Merkez Hastanesi’nde çalışan ve koronavirüse yakalandıktan sonra ten rengi değişen doktor Hu Weifeng yaşamını yitirdi.

Çin devlet haber ajansı Xinhua, salı günü doktorun koronavirüse yakalandıktan dört ay sonra öldüğünü duyurdu. Koronavirüsün ilk kez ortaya çıktığı Vuhan kentindeki hastanede çalışan Hu Weifeng, salgının erken dönemlerinde, ocak ayında koronavirüse yakalanmıştı. Durumu hızla kötüleşen doktorun şubat ayında yaşam destek ünitesine bağlandığı, nisan ortalarındaysa yoğun bakımdan çıkarıldığı açıklanmıştı.

Euronews’in aktardığı habere göre, 42 yaşındaki Ürolog Weifeng’un koronavirüse yakalandıktan sonra karaciğerinde meydana gelen hasar nedeniyle ten rengi siyahlaşmıştı. Weifeng ve değişen ten rengine ait görüntüler medyaya yansımıştı. Weifeng, Vuhan Merkez Hastanesi’nde çalışan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 5. doktor oldu.

69 sağlık çalışanın testi pozitif çıkmıştı

Salgının ilk dönemlerinde halkı koronavirüse karşı bilgilendirmeye çalışan ancak Çin devleti tarafından susturulmak istenen doktor Li Wenliang da bu hastanede çalışıyordu. Li Wenliang, şubat ayı başlarında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Vuhan Devlet Hastanesi’nde 9 Şubat’a kadar en az 69 sağlık çalışanının koronavirüs test sonucu pozitif çıkmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER