A3 Haber

THY izinleri alamadı, yurtdışı uçuşları ertelendi

THY izinleri alamadı, yurtdışı uçuşları ertelendi

THY izinleri alamadı, yurtdışı uçuşları ertelendi
Haziran 10
14:05 2020

Türk Hava Yolları’nın (THY) kademeli olarak bugün başlatmayı planladığı yurtdışı uçuşlarına hâlâ izin çıkmadığı belirtildi. Reuters’a konuşan bir THY yetkilisi, “Uluslararası uçuşları bugün yapamıyoruz. Sivil havacılık yetkililerinden izin bekliyoruz” dedi.

Bir Türk Hava Yolları (THY) yetkilisi, kurumun uluslararası rotalarda uçuş için uluslararası havacılık yetkililerinden hâlâ izin beklediğini söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 40 ülkeye uçak seferlerini 10 Haziran’dan (bugün) itibaren kademeli olarak başlatmayı planladıklarını açıklamışken, Reuters’a konuşan yetkili şu an için uçuş yapılmadığını söyledi.

Yetkili, “Uluslararası uçuşları bugün yapamıyoruz. Sivil havacılık yetkililerinden izin almayı bekliyoruz” diye konuştu.

Karaismailoğlu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 10 Haziran’dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını söylemişti. Dış hat uçuşlarının karşılıklı açılmasıyla ilgili ilk aşamada 15 ülkeyle ön mutabakat yapıldığını belirten Karaismailoğlu, şu bilgileri vermişti:

“Dış hat uçuşlar için 92 ülkeyle iş birliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkelerle uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER