A3 Haber

HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü’ne il hıfzısıhha kurullarından engel

HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü’ne il hıfzısıhha kurullarından engel

HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü’ne il hıfzısıhha kurullarından engel
Haziran 14
18:39 2020

HDP’nin 15 Haziran’da meclis darbesine karşı Edirne ve Hakkari’den başlatacağı yürüyüşe Antalya ve Adana İl Hıfzısıhha Kurulları’ndan engelleme geldi.

HDP’nin 15 Haziran’da meclis darbesine karşı Edirne ve Hakkari’den başlatacağı yürüyüşe Antalya ve Adana İl Hıfzısıhha Kurulları’ndan engelleme girişimleri oldu.

Sendika.org’un haberine göre daha önce Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ valiliklerinin aldığı yürüyüş yasağına Antalya ve Adana da eklendi.

İl Hıfzısıhha Kurullarınca alınan kararı Antalya ve Adana Valiliği dün açıkladı. Karara göre Antalya’da 13-20 Haziran tarihleri arasında gösteri, toplantı ve yürüyüşlere yasak getirilirken; parti,sendika,dernek ve sivil toplum kuruluşu binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla yapılacak açıklamalara izin verileceği ifade edildi.

İl giriş çıkışlarına dair açıklama

İl giriş çıkışlarına dair ise şu ifadelerle kısıtlama getirildi:

“Olası provokatif eylemler ile salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, Milletvekilleri hariç olmak üzere, farklı illerde düzenlenmek istenen toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları vb. eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla İlimizden hareket edecek grupların İlimizden çıkışlarının ve benzer şekilde İlimizde düzenlenmek istenecek eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla İlimize gelecek grupların İlimize girişlerinin kısıtlanmasına karar verildi.”

Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 13 Haziran 2020 tarih ve 71 sayılı kararıyla 15 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren milletvekilleri hariç şehre giriş ve çıkışların 15 gün süre ile sınırlandırıldığını açıkladı.

Öte yandan HDP, tüm baskılara ve giriş çıkış yasağına rağmen başlatacakları demokrasi yürüyüşü öncesi Van’da bir araya geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER