A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Çoklu baro teklifi biat ve intikam operasyonudur

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Çoklu baro teklifi biat ve intikam operasyonudur

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Çoklu baro teklifi biat ve intikam operasyonudur
Temmuz 07
17:49 2020

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çoklu baro teklifi biat ve intikam operasyonudur. Bu yasa teklifine karşı başından beri sürdürdüğümüz muhalefeti de genel kurulda sürdüreceğiz” dedi.

A3 Haber Merkezi- Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Demokratik Mücadele Programı’nın 2’nci ayağı olan ‘Demokrasi Buluşmaları’nın bilgilendirilmesi Meclis Basın Kapısı önünde yapıldı. Konuya ilişkin HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar ve milletvekilleri katıldı. Çoklu baro teklifine dikkat çekilen açıklamada milletvekilleri, üzerinde “Savunmayı savunuyoruz” önlükleri giydi, Kürtçe ve Türkçe “Hep birlikte” yazılı dövizler taşıdı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanından buluşmalar için yola çıkacağız bu buluşmalar emekçilerle, inanç gruplarıyla, ekolojistlerle, gençlerle kadınlarla olacak. Bu yürüyüşle ortaya koyduğumuz itirazı buluşmalarla bir inşa gücüne dönüştürme amaçlıyoruz. Yürüyüşümüz esas olarak bir itirazı dillendirmek içindi. İtirazın yüksek sesle bütün demokratik kesimlerle buluşturmak içindi. Adaletsizliğe itiraz ediyorduk, şimdi bu buluşmalarla adalet inşa edecek gücü bulacağız. Despotluğa itiraz diyoruz. Demokrasiyi inşa için buluşacağız” dedi.

“Tekçiliğe itiraz ediyoruz, çoğulculuğu inşa edeceğiz”

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoksulluğa, sömürüye itiraz ediyoruz, eşitliği kurmak için buluşacağız. Baskıya itiraz ediyoruz, yasaklara itiraz ediyoruz, özgürlüğü itiraz etmek için buluşmalar gerçekleştireceğiz. Tekçiliğe itiraz ediyoruz, çoğulculuğu inşa edeceğiz. İnançlar konusunda her türlü dayatmaya ve inançlar arasında ayrımcılığa itiraz ediyoruz, halkların özgürlüğünü ve inançların eşitliğini inşa etmek için buluşmalar yapacağız. Artvin’den Kaz Dağlarına ve Kanal İstanbul’a kadar doğanın talanına itiraz ediyoruz ekolojik bir toplum kurmak için buluşmalara gidiyoruz.

Çoklu baro teklifinin “biat ve intikam operasyonu” olduğunu belirten Sancar, “Bu yasa teklifine karşı başından beri sürdürdüğümüz muhalefeti de genel kurulda sürdüreceğiz. Komisyonda sabahlara kadar süren oturumlarda vekillerimiz toplumu savunmayı, adaleti savunmak adına büyük bir emekle çalıştılar. Barolar itirazlarını yollara dökülerek ortaya koydular, baro başkanlarının anayasal meşru hakkı olan yürüme, toplanma hakkı defalarca bu iktidar tarafından engellendi. Ama barolar yürüdüler, itirazlarını ortaya koymaktan vazgeçmediler. Biz bardoların bu itirazını, yürüyüşünü selamlıyoruz, destekliyoruz ve şunun altını çiziyoruz: Umut bulaşıcıdır, cesaret bulaşıcıdır. Tek bir kişi adaleti haykırdığında mutlaka yankı bulur o haykırış” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER