A3 Haber

Artvin-Erzurum yolunda heyelan: Dört kişi yaşamını yitirdi

Artvin-Erzurum yolunda heyelan: Dört kişi yaşamını yitirdi

Artvin-Erzurum yolunda heyelan: Dört kişi yaşamını yitirdi
Temmuz 13
08:34 2020

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valinin duyurduğu selde kaybolan üç kişilik aileden de kara haber geldi ve ölü sayısı dörde yükseldi.

Artvin’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak Yusufeli ilçesini vurdu. Sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu. Artvin Valisi Yılmaz Doruk selde 1 kişinin öldüğünü ve 3 kişilik bir ailenin kaybolduğunu şu ifadelerle duyurdu:

  • Dün akşam saat 19.30 sıralarında, Yusufeli Barajı’mızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti. Bir ailemiz de kayıp; Anne, baba ve bir çocuğuyla. Arama çalışmalarımız devam ediyor.
  • Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç heyelan altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok
  • Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor.

Ölü sayısı dörde yükseldi

İlerleyen saatlerde üç kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile ulaşıldı. Yusufeli’nde selde kaybolan üç kişilik ailenin cansız bedenine ulaşıldı ve ölü sayısı dörde yükseldi.

Artvin-Erzurum Yolu’nun kapalı olduğunu söyleyen Vali Yılmaz Doruk, “Tünel içerisinde önemli bir miktarda rüsubat (tortu) var. Bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Artvin´den Erzurum’a olan yolculuklarında başka bir güzergah kullanmalarında fayda var” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER