A3 Haber

Bu kez Batman: Uzman çavuş tarafından çocuğa cinsel saldırı iddiası

Bu kez Batman: Uzman çavuş tarafından çocuğa cinsel saldırı iddiası

Bu kez Batman: Uzman çavuş tarafından çocuğa cinsel saldırı iddiası
Temmuz 17
10:14 2020

Batman Beşiri’de 17 yaşındaki çocuğun Uzman Çavuş M.O.’nun cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edildi. Yaşamına son vermeye çalıştığı belirtilen İ.P. hastaneye kaldırıldı. Uzman Çavuş M.O. gözaltına alındı.

A3 Haber Merkezi- Batman’ın Beşiri ilçesinde 17 yaşındaki İ.P. adlı çocuk, şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. İ.P.’nin M.O adlı uzman çavuşun cinsel saldırısına uğradığı iddia edildi. İHD ve Batman Barosu, Uzman Çavuş M.O.’nun gözaltına alındığını duyurdu.

Önceki gün de Şırnak’ta bir sitede 13 yaşında bir çocuk uzman çavuşun cinsel istismarına maruz bırakılmıştı. Kentteki tepkiler üzerine uzman çavuş tutuklanmıştı.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yapan bir ailenin 17 yaşındaki kızı İ.P. ateşli silah ile şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. Olayı öğrenen aile, İ.P.’yi Beşiri Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından Batman’da özel bir hastaneye sevk edilerek ameliyata alınan İ.P., daha sonra yoğun bakıma kaldırıldı. İ.P.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

İddiaya göre İ.P., M.O. adlı bir uzman çavuş tarafından cinsel saldırıya uğradı. İ.P.’nin uzun süre M.O tarafından alıkonulduğu da iddialar arasında.

Sosyal medyada birçok kişi #susmabatman etiketi ile olaya tepki gösterdi.

İHD: Olayın takipçisi olacağız

Olayın ortaya çıkması ile birlikte Batman İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eş Başkanı Devran Yıldız, “Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız” dedi.

Batman Barosu’ndan açıklama

Batman Barosu ise yazılı açıklama yayınlayarak failin gözaltına alındığı belirtti. Baro açıklamasında “Suç mahalinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkan ve Yönetim Kurulundan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt’te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER