A3 Haber

Hasret Gültekin Anıtı’na saldırı

Hasret Gültekin Anıtı’na saldırı

Hasret Gültekin Anıtı’na saldırı
Temmuz 18
17:32 2020

Tunceli’de Hasret Gültekin Anıtı ve Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 kişinin isminin olduğu kaideler yerlerinden söküldü.

A3 Haber Merkezi- Tunceli’de Hasret Gültekin Anıtı ve Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 kişinin isminin olduğu kaideler, yerlerinden sökülerek cemevinin arkasına atıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hasret Gültekin ve Sivas Katliamı şehitleri Alevi toplumunun önemli değerleridir. Sivas’ta katledilen yalnızca sanatçılar, aydınlar ve yazarlar değildir. Aynı zamanda Alevi inancı, kültürü ve değerleri de katledilmek ve yok edilmek istenmiştir. Hasret Gültekin ve Sivas Katliamı şehitleri Dersim’in Alevi halkı ve kurumları tarafından sahiplenir ve baş tacı edilir. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” dedi.

“Gültekin’in sazı ve sözü Alevilerin tarihidir”

Hiçbir Alevi Hasret Gültekin anıtından rahatsız olmaz, olamaz. Dersim kurumlarını karşı karşıya getirmek isteyen kişiler çirkin saldırının failleridir” diyen Önlü, şöyle devam etti: “Gültekin’in sazı ve sözü Alevi halkının tarihidir. Dersim kurumlarını töhmet altında bırakan, karşı karşıya getirmek isteyen, bundan çıkar sağlayarak kendine rant alanı yaratan kişiler kimlerse, failler de onlardır ve bu çirkin saldırıyı gerçekleştirmişlerdir. Bizlere düşen, Dersim halkı ve kurumları olarak sökülen Hasret Gültekin’in anıtını Dersim’in en güzel köşesine dikmek ve onun ismini ve eserlerini yaşatmak olmalıdır. Bir kez daha bu saldırıyı yapanları kınarken buradan Dersim Belediyesi’ne ve meclis üyelerine çağrı yapıyoruz. Gelin bu çirkin saldırıya karşı ortaklaşalım, Hasret Gültekin ve Sivas şehitlerinin anıtını bizler rantçıların elinden alıp halkımızla buluşturalım.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER