A3 Haber

İstanbul Barosu ‘Rabia Naz’ komisyonu: Dosyayı kapatmak hukuka uygun değil

İstanbul Barosu ‘Rabia Naz’ komisyonu: Dosyayı kapatmak hukuka uygun değil

İstanbul Barosu ‘Rabia Naz’ komisyonu: Dosyayı kapatmak hukuka uygun değil
Temmuz 20
09:19 2020

Rabia Naz’ın ölümünde dosyanın kapatılmasının ardından şüpheler üzerine İstanbul Barosu’nda ‘Rabia Komisyonu’ kuruldu. Komisyon dikkat çeken soruları gündeme getirdi. Düştüğü iddia edilen terasın fotoğrafları dahi çekilmedi. Savcılık Adli Tıp’a yanlış soruları sordu. Ayağı kopmak üzereyken bulunduğu evin önünde, apartman yayındaki fındıklıkta kan izi olmamasına rağmen ‘düşme’ denilerek soruşturma kapatıldı.

Rabia Naz Vatan’ın Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşamını yitirmesine ilişkin şüpheler nedeniyle üç yıldır yapılan inceleme, savcılık tarafından takipsizlik kararı verilerek noktalandı. Savcılığın verdiği karar, başta Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ve çok sayıda kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili şüpheler ve iddialar üzerine kurulan İstanbul Barosu Rabia Naz Komisyonu olayın Rabia Naz’ın bulunduğu yerde gerçekleşmediğini belirtti.

Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Avukat Burçin Şahan ve Baran Kaya “Rabia Naz’ın bir ayağı kopmak üzereyken bulunduğu evin önünde, düştüğü iddia olunan apartman yayındaki fındıklık bahçesinde herhangi bir kan izi olmamasına rağmen savcılık soruşturmayı buradan düştüğüne karar vererek kapatmıştır. Rabia Naz düştü ise dahi yaralı olarak bulunduğu yerde kan olmamasından dolayı nereden düştüğünün araştırılmaması çok büyük bir eksikliktir, bu durum soruşturulmadan dosya kapatılamaz’’ dedi.

Savcılığın doğru soruları sormadığını dile getiren avukatlar ‘’Çelişkilerle dolu bir kararla dosyanın kapatılması hukuka uygun değil’’ dedi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER